Waarom moet de economie groeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Gdanonym; Omdat volgens de westerse manier van denken welvaart en welzijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gelukkig denkt niet iedereen er zo over.

Omdat we onze kinderen een betere wereld willen bieden. Welvaart onstaat niet vanzelf, welvaart maken we samen.

Op zich hoeft een economie niet te groeien, het is alleen leuk om je meer te kunnen veroorloven. Ik proef uit je vraag een beetje dat je vindt dat economische groei niet zaligmakend is en geen complete indicator voor welvaart. Het nationaal inkomen is echter wel meetbaar, en daardoor een aardige indicatie van welvaart. Een bredere definitie, zoals bijvoorbeeld 'bruto nationaal geluk' is wel meer accuraat voor de welvaart, maar is tegelijkertijd moeilijker om te bepalen.

Bronnen:
Je bent zelf een bron.

Dat wordt ons wijs gemaakt.Als de economie was blijven haperen tot het niveau van 1990 zouden we nu heus niet ons traag moeizaam over straat hebben voort gezeuld van ellende.

Omdat we er nou eenmaal allemaal elk jaar iets op vooruit willen gaan!

Heel leuk de groei tot het wat minder gaat dan hebben we crisis dan kunnen we dat ook weer mee maaken.

er zijn heel veel mensen nodig om de economie in stand te houden. consumenten en producenten, vooral de producenten moeten werk blijven houden, en dat is niet het geval als de consument niks koopt. (niks verkopen, dan word er ook minder gemaakt, en dan blijft er minder werk over).

Een mooie stabiele economie is prima. Groei hoeft niet. Helaas wil de mens steeds meer en steeds vaker iets nieuws. Er wordt dus veel op consumptiegoederen gemikt. Er moet veel en vaak nieuw gekocht worden. En dat we dit doen om onze kinderen een beter bestaan te geven is onzin. We kunnen beter investeren in duurzaamheid. Aan verantwoord omgaan met de natuur en werken aan een beter milieu hebben onze kinderen meer aan dat aan veel en mooie spullen.

Mensen als Balkenende en Bos houden ons dat voor. We moeten steeds meer presteren zodat we geen tijd hebben om na te denken over het waarom; dan zouden we immers wel eens vragen kunnen gaan stellen en dat is lastig.