Schade verhalen op de dieven

Begin vorige maand is er getracht mijn brommer te stelen. De boeven zijn door de politie op heterdaad betrapt. Mij is door de politie gecrasht aangifte te doen. Dit heb ik gedaan. Schade is kapot zadel, kosten 200 euro. Verzekering dekt dit niet omdat het in eigen risico bedrag zit. Is het mogelijk dit te verhalen op de daders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, schade die door anderen aan jou wordt toegebracht kun je in principe verhalen op degene die jou de schade heeft toegebracht. Denk dat je wel een paar dingen in overweging moet nemen. * Wat voor tijd en moeite steek je erin en wat is de winst *Je kunt een advocaat danwel juridische bijstand inschakelen. Dit kost je geld. *Je kunt via een civiele procedure 'je recht halen' Ook dit kost geld. *Uiteindelijk heb je je gelijk gekregen (dit lijkt mij minimaal haalbaar) maar valt er van een kale kip niet te plukken. Maar je kan het proberen. Succes

proberen kan je het altijd. maar de kans dat ze geld hebben en dat de kosten die je moet maken eruit komen is klein.

Bij je aangifte kun je aangeven dat je je wil voegen in het strafproces. De rechter kan dan je schade meenemen bij de behandeling van de zaak en de daders veroordelen tot het betalen van de schadevergoeding. Als de rechter hier niet in meegaat, of de daders worden door de rechter niet veroordeeld tot betalen van de volledige schade, dan kan je vervolgens nog een civiele procedure opstarten tegen de daders, om de restschade te verhalen. Evt kun je juridisch advies vragen bij bureau slachtofferhulp, het juridisch loket of een advocaat.