Wat zijn de precieze regels voor een grote partytent in de tuin?

Een van onze buren heeft een heel grote partytent in zijn tuin geplaatst. Ongeveer 5x3x3 meter qua grootte. Hij is heel groot en steekt ruim boven de schuren en schuttingen uit. Het zijn hier een appartementen 2 hoog. Dus qua uiterlijk net zoals een rij eengezinswoningen maar dan per complex in tweeën gedeeld. De beneden woningen hebben een tuin en de bovenwoningen een balkon.
Qua zon of uitzicht hebben wij als buren er geen last van ondanks dat de tent overal bovenuit steekt.. wel hebben wij last van het geluid van het wapperende plastic van de tent. Het is van dat kraak-zeil dat de hele nacht herrie maakt. Aangezien de slaapkamers van anderen ongeveer op 10 meter afstand van die tent zijn is het vrij hard en storend dat gekraak en gewapper de hele nacht.
De bedoeling is dat die tent blijft staan omdat het appartement van de buurman te klein is om al zijn visite in kwijt te kunnen. Zijn huisje is maar 1 kamer, dus bed, huiskamer, keuken in 1 met een kleine douche. Ik begrijp dat het klein is maar om nou dan zelf een soort “aanbouw” te maken is imo niet de bedoeling.
Mijn vraag is of dit mag en of het onder overlast valt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat die tent er mag staan is mogelijk, maar dat hij overlast veroorzaakt is een ander verhaal. Vraag bij de gemeente of die overlast (dat geklapper) getolereerd moet worden, of dat het een reden is tot verbod. Gemeenten hebben allemaal andere regels. Ik begrijp je ergernis , begrijp de buurman, maar je moet elkaar het leven niet zuur maken. Dat moet de buurman ook begrijpen. Het beste kan je met meerdere buren het verhaal bij de gemeente aankaarten. Of je gaat gezamenlijk, of je neemt de handtekeningen van de andere buren, die ook last ervaren, mee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100