Zijn mensen die wiet roken of truffels eten minder vatbaar voor media manipulatie en propaganda?

Ik zag eens een documentaire over media manipulatie, met name in Amerika bij bijvoorbeeld een zender als Fox News. Veel dingen die ze laten zien zijn gemaakt om de publieke opinie onbewust te sturen, door bijvoorbeeld in een oorlogsgebied kindertjes met Amerikaanse vlaggetjes door de camera te laten lopen.
Ik vraag me af of mensen minder vatbaar zijn voor dit soort manipulatie als ze wiet roken of geestverruimende middelen gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk het wel omdat er al vanaf het begin wordt ingepeperd dat frugs ongelovelijk slecht voor je is. Door het toch te proberen merk je dat het wel meevalt. En ga je dus niet meer alles geloven wat er in de media verteld wordt Greetz

Ja, dit heeft zich in de 2e wereldoorlog bewezen. Duitse soldaten kregen drugs toegestopt om het moraal hoog te houden, tegen angst en tegen verschrikkelijke gebeurtenissen. En helaas heeft dit goed geholpen.

Het kan misschien wel zijn dat ze er 'tijdelijk' minder vatbaar voor zijn.Feit is dat je niet steeds onder invloed kan zijn,en dat de naweeën van drugs soms heel verschrikkelijk zijn. Mensen die wiet roken worden gemanipuleerd door een handvol mensen en drugdealers die zeggen dat wiet roken geen kwaad kan. De realiteit bewijst het tegenovergestelde.

Propoganda is de meest extreme manier om mensen over te halen m.b.t overtuigingen. Harddrugs versterkt je emoties en ik denk dat het voornamelijk aan de persoon zelf ligt. Als je van nature een zachte en lieve persoonlijkheid hebt ben je hier minder kwetsbaar voor wanneer je in aanraking komt met propoganda. Mensen die makkelijk te overtuigen zijn (en die harddrugs hebben gehad), zijn hier wel makkelijker door te beïnvloeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100