welk nummer moet je bellen als je de brandweer nodig hebt zonder spoed ? Voor politie heb je 0900-8844. Wat is het nummer voor de brandweer ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De telefoonnummers voor niet-spoedeisende zaken zijn, behalve het door jou al vermelde politienummer: Doven en slechthorenden 0900-1844 Dit nummer maakt gebruik van de teksttelefoon. Ambulance Neem contact op met de huisartsenpost in je regio. Brandweer Neem contact op met de plaatselijke brandweer.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

112 voldoet :)

Er is geen centraal telefoonnummer voor de brandweer zoals er wel is van de politie. Je moet dan het plaatselijke nummer opzoeken.

Dan kan je hetzelfde nummer, 0900 8844 bellen.. Ik heb zo ooit een rookpluim boven de heide gemeld.. ze konden mij vertellen dat de brandweer met gecontroleerd branden bezig was. Als je iets "verdacht" vindt, maar niet levensbedreigend, kan je gewoon dit nummer bellen.

Als je wil bellen terwijl er geen brand is (maar voor info over brandveiligheid o.i.d.) dan het nummer van de plaatselijke brandweer opzoeken. Is er wel brand (maar niet direct spoed), dan kun je volgens mij gewoon 112 bellen en dan meteen laten doorschemeren dat er geen bijzondere spoed is. Zo heb ik met oud en nieuw 112 gebeld i.v.m. een containerbrand. Ik heb meteen gemeld dat ik i.v.m. een containerbrand belde, dan weet de brandweer al dat het geen superspoed is.

Dat is voor iedere kazerne anders, zoek degene bij jou in de buurt op in het telefoonboek of via internet.

099-8844 is voor alle hulpinstanties, dus politie, brandweer en ambulance als er geen directe nood is om 112 te bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100