Ik wil naar de VS verhuizen maar ik heb daar geen familie of werk, dus geen geldige reden. Is het mogelijk te verhuizen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ofwel proberen een green card te krijgen, ofwel proveren daar n partner aan de haak te slaan en trouwen. Als je echt usa fan bent, ben je vast ook geinteresseerd in de mensen daar. Probeer via internet, penpall of zo, contact te leggen en wie weet heb je de mazzel en vind je een leukerd. Ik geef toe, das niet snel geregeld, maar bij emigratie ga je hoe dan ook niet over 1 nacht ijs...

Tuurlijk kan dat alleen dan sta je er wel helemaal alleen voor! Ik heb er ook vaak over na zitten denken!

Om te leven en mogen leven in de vs heb je een greencard nodig. Dat is letterlijk een lot uit de loterij. Vanuit nl kan je er ook proberen aan te komen. Een andere manier is als toerist er heen te gaan, daar werk te zoeken en je werkgever het werkvisum te laten regelen. In dat laatste zit wel een groot risico want geen werk geen geld en dan moet je terug naar nl. Toegevoegd na 52 minuten: Even nog een toevoeging: op dit moment is het heel moeilijk om als "buitenlander" in de VS aan het werk te komen én blijven. Amerikanen geven de banen liever aan hun 'eigen' volk.

Dat lukt je nooit. Je kunt proberen als toerist een baan te vinden, maar dan moet je wel iets kunnen waaraan ze behoefte hebben. Dat geldt niet vaak. Ik heb het twee jaar kunnen uithouden in Boston, maar toe had ik genoeg van het werk. Elders solliciteren lukte niet zo maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100