Wat zou jij doen als een van je beste vrienden bij een sekte zou gaan?

Hypothetisch: wat zouden jullie doen?

Let op: ik het over een echte sekte: dus een deel of al je bezittingen afstaan, naamsverandering etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er alles aan doen om het tegen te houden. maar ja daar is ie weer '' leven en laten leven'' zij wil dit met alle geweld, ga dan maar wie ben ik jou tegen te houden. ik zou er heus alles aan doen, maar op een gegeven moment kun je niets meer, als iemand zo is overtuigt gaat ie toch wel.

het hem afraden lukt dat niet hem steunen en dan hopen dat hij zijn verstand zelf terug krijgt wat in een sekte niet snel gebeurt maar ik zal altijd klaar staan

ik denk dat ik weinig meer zou kunnen doen dan te laten weten dat de deur open is. een echte sekte weekt de leden los van alles buiten de sekte.

Ik heb dat meegemaakt, maar toen was ik dat zelf... (Wat is een sekte precies?... Ik weet dat zelf wel, maar jij, de lezer ook?) Maar ik hoefde niet mijn bezittingen af te staan... Ik heb wel een naamsverandering ondergaan... En ik ben heel blij daarheen gegaan te zijn... Dat heb ik geleerd en hoef nu nooit meer bij een andere sekte of geloof of wat dan ook... Ik ben klaar met leren op dat gebied... Maar niemand heeft mij tegen kunnen houden, want het was zelfmoord of daarheen gaan... Ik ben er gewoon mee gestopt, omdat het klaar was... :-))

Het beste ervan hopen, veel meer kan ik niet doen...

Als het een 'volwassen' vriend is, gewoon z'n gang laten gaan, want als ze dat in hun hoofd hebben, praat je dat er toch niet uit. En als 'ie z'n bezittingen af moet geven, zou ik wel even kijken of hij nog spullen heeft van mij...

Deze persoon tegenhouden en proberen te overtuigen dat het geen goed idee is.

Zo goed als ik kon hem "volgen"Proberen contakt te houden Maar tov die sekte dat niet laten blijken

Ik zou veel vragen stellen over wat voor groep dat is en waarom hij daarbij wil, in de hoop dat ik die vriend aanzet tot kritisch nadenken. Als iemand al zo'n besluit heeft genomen, denk ik dat dat kansrijker is dan dat besluit aan te vallen, dan gaat hij alleen maar in de verdediging. Verder zou ik hem duidelijk maken dat hij altijd bij me terecht kan. Het is vaak moeilijk voor mensen om een sekte te verlaten omdat ze van de rest van de wereld geïsoleerd zijn geraakt. Daarom zou ik die vriend vertellen: "Je kunt altijd bij me terecht. Ook als we ruzie hebben gehad, ook als je lang niets van je hebt laten horen. Al heb je een jaar of tien jaar geen contact meer met me gehad, als je bij mij op de stoep staat, steun nodig hebt, een plek nodig hebt om te wonen tot je weer een plek voor jezelf hebt, je bent altijd welkom."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100