Hoe noem je iemand die altijd liegt en net doet of ze ziek is terwijl er niks aan de hand is?

Ik weet dat er een naam voor is maar ben hem kwijt..

alvast bedankt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt er een beetje aan; er zijn eigenlijk drie soorten niet-zieke zieke mensen. Het kan een hypochonder zijn (maar dan DENKT hij/zij ook echt dat-ie ziek is) , het kan een simulant zijn (dan doet-ie alleen maar alsóf-ie ziek is, denk aan het Tara Sing Varma-verhaal ettelijke jaren terug) , of hij kan zichzelf opzettelijk en bewust ziek máken, en dan spreken we van (het syndroom van) Munchhausen. Als er echt niks aan de hand is, en de persoon in kwestie wéét dat ook maar belazert de kluit opzettelijk, dan is het een simulant. Toegevoegd na 2 minuten: *Syndroom van Munchhausen (een psychische afwijking waarbij mensen zichzelf verwonde, vergiftigen ed) in dit geval niet verwarren met Munchausen by Proxy, dat geen syndroom is maar een vorm van (vaak kinder- of ouder-)mishandeling, waarbij iemand een van haar (meestal haar) afhankelijke persoon daadwerkelijk ziek maakt vanwege de aandacht of geldelijk gewin.

Spijbelen

Je hebt hypochonders. Dat zijn mensen die niet zozeer liegen, maar vooral zelf overtuigd zijn dat ze wat mankeren, waar een anderen zich totaal geen zorgen zou maken. Van de andere kant heb je de dwangmatige leugenaars, mensen die altijd alles mooier willen voorstellen dan het is en continu leugens vertellen (en daar op een gegeven moment zelfs in gaan geloven) om beter over te komen of op andere manieren voordeel te behalen. De intentie is dus heel anders.

een pathologische leugenaar Toegevoegd na 4 minuten: of een simulant

Dan heb je het syndroom van Münchhausen. De persoon verzxint elke keer nieuwe ziektes om aandacht te krijgen. Toegevoegd na 35 seconden: verzxint is natuurlijk verzint.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchhau...

Iemand die altijd liegt is een pathologische leugenaar en iemand die doet alsof ie ziek is noem je een simulant.

Een simulant die lijdt aan pseudologica phantastica.

borderline patient;)

Een leugenachtige aansteller.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100