Waarom worden er terroristische aanslagen op westerse landen gepleegd?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat zijn gewoon mensen die gestoord zijn en het is toeval dat het westerse landen zijn

Er zijn vele redenen. Een belangijk deel wordt veroorzaakt door afgunst, maar ook wordt religie gebruikt om het geweld goed te praten. Toegevoegd na 2 minuten: ik bedoel eigenlijk dat religie wordt misbruikt om geweld goed te praten. veel mensen die bv islam aanhangen keuren ook het terroristische geweld van al qaeda af.

Omdat de westerse landen zich bemoeien met de landen waar (vermoedelijk) de terroristen zich bevinden en daar zijn ze het niet mee eens. Ze proberen dit te veranderen door te dreigen met terroristische aanslagen of deze daadwerkelijk te plegen.

het gaat om macht. en angst. terreur wil zich laten gelden. het westen is te democratisch, te vrij, er kan te veel.

Terroristen zijn meestal slachtoffer van manipulatie; warlords die aanzetten tot terrorisme genieten vaak veel aanzien in eigen kring, maar ze kijken natuurlijk wel uit om zichzelf op te offeren. De warlords zouden zonder hun oorlog/terrorisme-activiteiten nergens in de wereld zoveel aanzien verwerven; ze gebruiken de afgunst die zeker wel bestaat om mensen voor hun karretje te spannen en hun roem is natuurlijk des te groter naarmate het doel in de Islamitische landen bekender is.

Terreur maakt - bij gebrek aan militair overwicht - deel uit van de veroveringsstrategie van bepaalde ideologieën uit bepaalde landen. En het Westen vormt door zijn relatieve welvaart een aantrekkelijke prooi.

3 oktober, 13:38 De Verenigde Staten zijn van plan om vandaag een reiswaarschuwing te lanceren voor toeristen in Europa. Zij zullen geadviseerd worden om stations, luchthavens en druk bezochte toeristische plekken te vermijden wegens een terroristische dreiging. De waarschuwing komt er nadat Al-Qaeda militanten zou hebben opgeroepen om aanslagen te plegen in Europese landen als Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Onder meer de Tower of Londen, de Eiffeltoren, de Notre-Dame-kathedraal en het Centraal station van Berlijn zouden tot de doelwitten behoren. Bij deze plekken zouden de terroristen een aantal toeristen gijzelen, om hen vervolgens voor het oog van de tv-camera's te doden. De daders zouden vervolgens zichzelf vervolgens tot de dood verdedigen tegenover de ordediensten. Als je dit artikel leest merk/zie je waar de wortels (kunnen) liggen van het voorbereiden van aanslagen, (dit is een simpel voorbeeld)

Bronnen:
www.vandaag.be

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100