hoe komt het dat china economisch zo goed vooruit gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel mensen die langzaam aan een redelijke opleiding hebben. Lage lonen + behoorlijke kennis van productie => Redelijke kwaliteit goederen voor een lage prijs produceren => Grote export van hoogwaardige goederen.

Jelle heeft gelijk. Er is dus een groot arbeidspotentieel van mensen die tegen beperkte lonen veel uren en met grote inzet willen werken. Vergelijk dat eens met Nederland. Omdat zo weinig mensen willen werken, moeten we de mensen uit Polen, Roemenie en Bulgarije enz. halen. De uitzendbureaus verdienen goed. Maar als je het in Europees verband ziet, tenslotte kan China alleen met Europa worden vergeleken, wordt hier ook nog goed geproduceerd, maar zij winnen!

Mede ook door een aantal zeldzame grondstoffen die zij bezitten. Sommige van deze zeldzame grondstoffen (dit zijn voornamelijk metalen die worden gebruikt in de elektronica- en auto-industrie) bevinden zich bijvoorbeeld voor 90% in China. Dat maakt China een grootmacht in die bepaalde grondstof. Stel dat een ander land, bijvoorbeeld Australie, dezelfde grondstof gaat winnen. Dan stelt China haar prijs van die grondstof gewoon naar beneden zodat het niet meer economisch is voor Australie om dit te winnen. Mijnbouw voor die grondstof wordt dan in Australie gestaakt. En zodra geen enkel ander land die grondstof meer aan het winnen is kan China de prijs weer omhoog stellen. En er flink mee verdienen.