Wat zijn nou echt slechte gewoontes tijdens het eten (dus met zijn alle aan de eettafel)?

Ik zit weleens aan tafel en dan zit ik tijdens het eten met me elleboog op tafel. . .vooral me vader kan zich daar aan ergeren maar het zit gewoon fijner toch is het volgens mijn vader een slechte gewoonte. . maar hoezo, en wat zijn nou echt slechte gewoontes als je aan het eten bent

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slechte gewoontes zijn er erg veel aan tafel. Zal vast beginnen de rest zal me wel aanvullen: 1 Met volle mond praten. 2 Gewoon iets voor de neus van degene langs jou pakken. Je kan dan ipv gewoon pakken, even vragen of je bijvoorbeeld de boter mag. Dit kan zeer irritant zijn, als je lekker zit te eten en ineen keer komt er een arm langs je hoofd. 3 Ellebogen op tafel. 4 Met je handen iets oppakken of op de vork schuiven. 5 Met je mouw in het eten hangen. 6 Soep slurpen 7 Je lepel recht in je mond doen ipv dwars in je mond te gieten, zoals het hoort. 8 Voor sommige, het bord aflikken.' 9 Hele belangrijke, smakken 10 Niet met open mond eten

Slechte gewoontes aan tafel: smakken, boeren, over tafel hangen (met de mouwen in andermans bord) om iets te pakken, wat anderen je best wel hadden willen aangeven.

Tijdens het eten is het not done om met je mond vol te praten, of te boeren. Verder is met je ellebogen op tafel leunen idd niet zo netjes.

dat verschilt per huishouden. bij de een word je al raar aan gekeken als je het verkeerde bestek gebruikt en bij anderen kan je rustig met je mond vol een gesprek voeren.

naar t toilet gaan onder t eten... boeren, scheetjes laten,met je mond vol praten, tikken met je vingers op t randje van het bord, met de achterkant van het mes op het hoofd krabben... Toegevoegd na 2 minuten: ohhh en een lepel constant langs je tanden laten gaan,

Roken aan tafel!

Je bord volladen en "bunkeren". Beter twee maal opgeschept, dan van die karrenvrachten in een keer. Zelf het laatste van iets nemen, zonder te vragen of er iemand anders nog iets wil. "Getsie" zeggen bij iets wat ter tafel komt. De "kok" heeft zijn best gedaan. Als je iets niet lust, is dat jouw zaak. Dan neem je niets of een klein beetje. Het hoogste woord hebben. Eten is een sociale aangelegenheid. Iedereen mag zijn woordje meespreken. Niet bedanken voor het eten en bij aanvang geen smakelijk eten wensen, ook dat is een heel slechte gewoonte.

Na voor genoemde, ook van tafel weglopen als de anderen nog niet klaar zijn...om het gezellig en sfeervol te houden. Een goeie gewoonte is om de vrouw/heer des huizes te bedanken voor de"lekkere" maaltijd!

Hier een snelcursus tafeletiquette. Veel succes! http://www.margriet.nl/home/snelcursus-tafeletiquette.html

-Met je arm om je bord heen zitten -Met je onderarm voor je bord op tafel leunen. -Je vork vlakbij de tanden beetpakken. -Gaan zitten lezen. -Stiekem van tafel wegsluipen als de anderen even niet opletten, zodat jij niet hoeft te helpen bij de afwas (deed mijn broer altijd ;-( ).

Je haren kammen tijdens de gezamenlijke maaltijd kan ècht niet.....

Je vingers een voor een aflikken. Verder vind ik het ook geen gezicht als je maar met een vork of lepel eet en dan je andere arm gebogen tegen je aan.

sms-en en je eten prakken of overal appelmoes op gooien. Heb je daar je best gedaan om iest smakelijks op tafel te zetten: Hup zo'n zoete koude klodder erop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100