Waarom kent de PVV geen leden?

Wilders is het enige lid van de PVV. Is dat geen bedreiging van de democratie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie het artikel: http://www.koelman.com/2009/de-vrijheid-van-geert-wilders-pvv/

Ik weet wel ergere bedreigingen... Er is nu ook niet veel keuze, de regering legt ons alles op.

Pvv heeft wel degelijk leden. zij zijn alleen haast nooit in de media. tov van andere Partij leden,

Bronnen:
http://pvv.nl/index.php?option=com_content...

Er is toch maar 1 herder nodig voor alle schaapjes?

Wilders richtte 24 november 2004 de "Stichting Groep Wilders" op met als doel het uitdragen van standpunten en inzamelen van geld. Wilders is het enige bestuurslid van deze stichting. Omdat de Kieswet voorschrijft dat alleen verenigingen als partij mee kunnen doen bij een verkiezing, richtte hij op 30 maart 2005 ook de "Vereniging Groep Wilders" op. Omdat een vereniging twee oprichters moet hebben werd dit gedaan door de "Stichting Groep Wilders" samen met Wilders in privé-hoedanigheid. Wilders is anno 2007 het enige lid van deze vereniging. Critici, waaronder voormalig beoogd nummer twee op de kieslijst Bart Jan Spruyt, zien het bestuursbeleid als autocratisch optreden van Geert Wilders, die "geen concurrenten wil". Een andere reden die Geert Wilders geeft, is dat de PVV af wil van het systeem dat politieke partijen grote subsidies krijgen om dat bijvoorbeeld te investeren in campagne. De PVV wil dat partijen zelf hun broek op houden door donateurs te werven en niet van belastinggeld te laten leven.

Bronnen:
http://www.wikipedia.org

Ik vermoed dat de PVV nogal angstig is voor een LPF scenario. Leden kunnen een vereniging maken of breken.

onzinvraag..paniekzaaierij en onnodig.

De PVV heeft inderdaad meerdere leden. De tweede persoon is Fleur Agema en die was laatst nog actief in een PVV promotiespot op zendtijd voor politieke partijen waarin zij met Wilders in een roiboot de maatschappij besprak. Betreffende je andere vraag: Dit zou niet eens mogelijk kunnen zijn in de Nederlandse politieke inrichting. Een partij moet een meerderheid van de zetels in de tweede kamer hebben om te kunnen regeren. Op deze zetel (stoel) moet dan wel iemand zitten.

Ehm... retorische vraag: Omdat niemand er lid van wil worden? Dit is geen bedreiging voor de democratie, de PVV zelf is een bedreiging voor de democratie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100