Hebben computer spelletjes invloed op kinderen?

Ik bedoel maar: Wij speelde vroeger Pac Man. Rennen we nu rond in het donker? Luisteren we naar eentonige electro muziek? Eten we toverpilletjes om de spoken aan te kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ALLES heeft invloed op kinderen, alles wat ze zien, en alles wat ze meemaken. Dus ook computerspelletjes. Het is echter niet zo, dat spelletjes uit een kind kunnen halen (of er in kunnen stoppen) dat er niet in zit. Een volslagen zachtaardig kind, zal niet agressief worden van een spel waarin heftig geschoten word. Ik zie dat aan mijn meiden, die graag spellen als GTA spelen, maar daar geen cent minder van worden. En met hetzelfde plezier spelen ze Sims of Animal Crossing. Is een bepaald type ongewenst gedrag echter wel aanwezig (en dan weer met name agressie, wat toch een van de meest evidente nadelige effecten van dergelijke computerspelletjes lijkt te zijn), dan kan een spelletje dat, net als een foute film, een fout boek of verkeerd speelgoed, versterken of accentueren. Sommige kinderen kun je dus beter sommige spellen niet of niet te veel laten spelen. Overigens kan een kind dat daar de aanleg voor heeft ook verschrikkelijk agressief worden van Pacman (als het steeds maar niet lukt met het laatste stippeltje) of iets schijnbaar zoets als Zelda (als je voor de duizendste keer van hetzelfde laatste platform voor de levelbaas afsodemietert) . Terwijl de eerlijke gevechten waar je steeds sterker uitkomt en je nooit echt doodgaat in Pokemon of een realistischer RPG maar weinig kinderen over de kling zullen jagen. Verder is de invloed van spelletjes niet groter dan die van televisie, stripboeken, leesboeken, rollenspellen of muziek. Het eventuele gevaar zit hem in een combinatie van het karakter van het kind en de dosis.

Ik denk wel dat het kinderen kan beïnvloeden. Ten eerste heb je de interactieve leerzame spelletjes waar ze leren rekenen, schrijven enz. en je hebt ook de echte spellen, die jij waarschijnlijk bedoelt. En als ik zie hoe mijn neefje soms met mij speelt, dan zie ik daar wel bijvoorbeeld het geweld van grand theft auto (voorbeeld) in terug. Ik denk dat ze vooral veel na zullen spelen.

ik hoor altijd dat vechtspellen kinderen agresief maakt, ik speel vanaf mn 4 de vechtspelletjes, ik had toen al mn eigen playstation. Maar ik hou helemaal niet van vechten. Ik heb nooit ruzie

Heeft zeker invloed, als ik zie hoe mijn neefje van nu 13 er aan toe is na 8 jaar gamen, totaal van de wereld, hij lijkt wel constant stoned, ook andere kinderen die ik veel achter een scherm zie zitten vind ik er altijd nogal stoned, apathisch uitzien...komt ook weinig zinnigs meer uit, behalve dan dat ze kunnen helpen als je computer is vastgelopen natuurlijk...

Veel mensen geloven dat kennelijk, kijk maar naar die heisa om de film St Nicolaas. Ik denk, dat het bij sommige mensen, maar vooral bij kinderen, de grenzen kunnen worden verlegd, al is het maar een beetje. Dat zal niet voor iedereen gelden, maar bij mensen die daarvoor gevoelig zijn misschien wel.

*ALLES* wat waarneembaar is voor kinderen, heeft zeker weten invloed op die kinderen. Dus ook spelletjes, en ook het weer, en ook het buurmeisje die met de step op de stoep valt. Mede afhankelijk van de genen hebben die zaken dan meer of minder effect op de mens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100