Waarom gaan er maar zo weinig mensen stemmen op 4 juni bij de Europese verkiezingen?

Op 4 juni gaan we stemmen voor het Europees Parlement. er wordt nu gezegd dat 40% van onze wetgeving in Brussel wordt bepaald. Het is toch vreemd dat straks tussen de 25% en 30% van de Nederlanders dat gaat bepalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat er geen of te weinig inzicht wordt gegeven aan het grote publiek of er ook daadwerkelijk resultaten worden geboekt door een Nederlandse vertegenwoordiging.

Omdat Europa weinig leeft onder de Nederlandse bevolking. En omdat het gros van de mensen van mening is dat landen als Bulgarijë, Polen, Litouwen etc. een veel grotere invloed hebben als een 'Oost-blok' dan als één enkel land...

Dat weten we toch pas 5 juni? Maar een reden kan zijn; de ver van mijn bed show. Of; wat maakt het uit wat ik stem, ze doen toch waar ze zin in hebben.

Dat is omdat je niet hoeft te stemmen. In Belgie is er een stemplicht, dat scheelt al een jas. Of dit voor de EU ook zo is weet ik niet. Maar de meeste mensen interesseert de EU niet zoveel (noem het geen Europa, het is EU, landen buiten de EU horen OOK bij Europa!). En zij die er een mening over hebben, zijn vaak alleen maar tegen, en dan ga je ook niet stemmen. Maar niet klagen, we mogen allemaal stemmen. Zij die niet stemmen, hebben aangegeven het allemaal wel best te vinden.

Omdat de Europese Unie te ver van een ieders bed staat, en bovendien veel mensen dan op vakantie zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100