Hoe zal het einde van de wereld geschieden?

En wanneer denk je dat het zal gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is in het engels maar wel een leuk lijstje. Er is ook een boek in het Nederlands waarin alle mogelijke rampen staan beschreven.

Binnen ongeveer 4 miljiard jaar is de zon opgebrand. dan word de zon een rode reus die zo groot word dat hij het hele planetenstelsel opslokt. En dat is dan het einde.

Ik heb gisteren de film knowing gekeken en daaruit bleek dat het einde van de aarde kwam door een inslag in de zon waardoor er een golf van hitte over de aarde raasde dat alles vernietigde! Maar geen nood, aliens nemen enkele mensen mee naar een nieuwe planeet die dan opnieuw zal worden bevolkt. :)

Bronnen:
http://knowing-themovie.com/

2012, de Russen komen binnevallen.

Is reeds begonnen met de industriele revolutie, Uiteindelijk zal 'de wereld' in termen van mensenbevolking eindigen door een algemene meltdown van technologie door CO2 verhoging & klimaatsverandering. Schatting: 80-150 jaar van nu.

Als Jezus terugkomt. Maar wanneer dat weet niemand behalve God.

Ook als reactie op het laatste antwoord... ik denk dat de eindtijd zoals in de bijbel al bezig is sinds Jezus terug ging naar de hemel. Al (bijna) 2000 jaar dus - en in de tussentijd wordt het steeds een stukje erger. Interessant om te lezen in verband met dit onderwerp is misschien het bijbelboek Openbaringen, en de (meer serieuze!) commentaren daarop. Dus niet de verhalen streepjescode/microchips/whatever... Die laatste zijn er m.i. alleen op berust mensen bang te maken, ipv serieus te beschrijven wat een bijbelse kijk op deze dingen is. Houd er wel rekening mee als je dit leest etc dat er heel veel symbolische beschrijvingen in staan... Tja, en hoe het precies gaat en wanneer precies, dat weet niemand. Het zou kunnen dat de zon over zo'n enorm lange tijd implodeert, maar voor hetzelfde geld gaat er iets mis als Obama z'n kernwapens aan het opruimen is.

Volledig geruisloos. Alles streeft langzaamaan naar een toestand van volledig evenwicht. Het veranderinsproces gaat dus steeds langzamer en op een gegeven moment is dat gewoon het einde van alle verandering, en dat noemen we dan voor het gemak het einde van de wereld.

Al lang voor die 4 miljard jaar trouwens, zullen de oceanen verdwenen zijn. Ik meen al over 2 miljard jaar, o.i.d. En 't is wel aardig zeker dat de aarde nog een aantal keren geraakt zal worden door groot puin uit de ruimte (als de arm van ons stelsel door een ander stelsel gaat. De perioditeit daarvan weet ik even niet, maar reken maar in vele miljoenen jaren). Als de aarde niet voor die 4 miljard aan gruzelementen wordt geknald (door eerder genoemd puin), dan zal de aarde inderdaad na die 4 miljard opgeslokt worden door de zon en desintegreren. LANG voordien is de aarde al onbewoonbaar voor mensen.

Wat ik denk, is dat over enkele miljarden jaren, de 2de oerknal komt. door deze tweede keer zal alles juist andersom gaan, en eindig je uiteindelijk weer in de buik van je moeder, die ook weer eindigd in de buik van die van haar moeder, enzovoorts.

Op een manier die we niet verwachten, niet hebben voorzien. Wanneer is ook onverwachts. Ik denk dat het elk moment gebeurd kan zijn. Het kan ook nog miljoenen jaren duren. Waarom ik dat denk? Omdat we er geen idee van hebben hoe kwetsbaar de wereld werkelijk is in de complexe werkelijkheid. We weten in verhouding tot de werkelijkheid vrijwel niets. "ik weet dat ik niets weet" aldus Socrates.

Hier, heb je nog een paar antwoorden, van lang geleden in de tijd dat ik deze vraag zelf stelde:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/wereld-bete...

Obama drukt op een knop, en dan...

Alle elementen zullen branden. En als niemand het verwacht zal het einde komen!

Ik denk dat er geen einde van de wereld is. Het einde van de wereld zoals aangekondigd in de Bijbel is het begin van een nieuw tijdperk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100