Kun je op commando spontaan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, misschien ben ik een volmaakt actrice, maar ik kan me als het moet/noodzakelijk is ontzettend spontaan opstellen terwijl ik van binnen het er gewoon helemaal niet mee eens ben.... (Klanten paaien heet zoiets geloof ik ook wel)

Nee, dat is een tegenstrijdige opdracht.

Nee, dat is tegenstrijdig. Je kan wel voorwaarden scheppen waarin een persoon zich vrij voelt om spontaan te zijn.

Dit lijkt me een vrij onmogelijke opdracht...

Ja, tot op zekere hoogte kan dat. Volgens mij zijn ook de fatsoensnormen onder adel van vroeger en de gegoede families daar op geschoeid. Het is een beetje vergelijkbaar met een lach. Als jij een tijd gaat lachen, gewoon nep. Dan na een minuut of zo ben je vanzelf echt aan het lachen. Als je dat maar vaak genoeg doet dan kun je ook dat op commando leren. Zoiets moet met spontaniteit ook kunnen. Kwestie van jezelf "programmeren". Eerst nep dan na een tijd wordt het echt.

Ik kan het niet, maar ik zie wel dat andere mensen het wel kunnen. Acteurs zijn er goed in!

Ha, dat Nieuwsgierig Vraagje; Nee, natuurlijk niet, want op het moment dat iets je wordt opgedragen is er per definitie al geen sprake meer van spontaniteit.

ja dat heb ik op mijn werk geleerd. en dan kon ik het nog menen ook.

Nee. Is in mijn ogen een paradox. Zodra je iets op commando doet, is het per definitie niet spontaan meer.

Ja, in mijn ogen kan dat. Spontaan zijn is naar mijn mening ongedwongen zijn, jezelf zijn, impulsief zijn. Je zou een spontaan iemand het commando kunnen geven om te acteren. Na een poos zou je die persoon weer de opdracht kunnen geven:"Hou maar op met acteren en wees weer spontaan (wees weer jezelf).

Ik ben geen actrice, dus ikzelf val zeker door de mand ^^ Er zijn mensen die op commando kunnen huilen, ook zoiets... Dus voor mezelf is het antwoord nee, maar ik geloof zeker dat het kan. En wel veel meer dan alleen op commando spontaan zijn en huilen. Al ben je nog zo goed hierin, echt is het natuurlijk nooit.

De betekenis van spontaan is: onvoorbereid, impulsief, ongedwongen, uit eigen beweging, vanzelf, vrijwillig. Je kan niet op commando iets vrijwillig doen...

ik dacht eigenlijk van wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100