Waarom lopen veel mensen tegen beter weten in vaak met de kudde mee?

Ik zie dat mensen vaak bang zijn om een eigen mening te geven, of gewoon hun allernaasten laten vallen. Hoe komt dat?

Toegevoegd na 3 uur:
Jongens en meisjes, ik mag geen plusjes meer geven! Dus denk ze er maar bij ...:-))

Weet jij het antwoord?

/2500

De mens is van nature een individualistisch kuddedier. De angst om een eigen mening te geven komt vaak doordat ze bang zijn zelf uit de kudde verdreven te worden. Ze laten liever een naaste vallen, dan dat ze zelf vallen. Je ziet dit vaan in streng religieuze gemeenschappen. De angst om verstoten te worden is vele malen groter dan meegaan met de meute terwijl je het er niet mee eens bent. Nu is in Nederland ook nog eens zo dat je vooral je hoofd niet boven het maaiveld moet uitsteken, want voor je het weet wordt je een koppie kleiner gemaakt.

als ze een eigen mening hebben, dus jij tegen zeg maar 100 anderen dan sta je zwak en dat wil je niet. (stel je voor ze kijken anders tegen je aan of gaan roddelen over je) dus ga je maar met de kudde mee. kijk naar vorig jaar, de mexicaanse griep. wat een ophef, maar de meeste mensen lieten zich inenten of hun kind. ja iedereen doet het toch?? (blij dat ik me kind niet heb laten enten hiervoor)

Als je niet opgewassen bent tegen eenzaamheid kan je beter met de kudde ten onder gaan.

Omdat dit rust geeft. Tegen de stroom ingaan kost moeite en er zijn al dingen genoeg in 't leven die energie kosten. Meestal maakt het niet veel uit of je nu met of tegen de groep bent, dus waarom zou je daar energie in steken. Toegevoegd na 20 uur: Waarbij ik me nu de bedenking maak dat niemand mij een min kan geven op dit antwoord. Immers, mijn antwoord is niet in lijn met de meerderheid van de andere antwoorden. Als iemand mij een min geeft, moet ik energie steken in het verdedigen van mijn stelling. Wat op zijn beurt de juistheid van mijn antwoord aantoont.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100