Wat vind jij het mooiste bouwwerk in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan ga ik toch voor één van die gebouwen van mijn oudst getraceerde voorvader. Het oorspronkelijke gemeentehuis van Roermond... Ooh ja... Die voorvader is Hertog Egbert (hupelepup) van (groot) Gelre... Toegevoegd op 14-05-2009 22:47:25 http://www.roermond.nl/index9295.htm

De Maeslantkering http://www.keringhuis.nl/

het mooiste? weet ik niet hoor maar dit bankgebouw vind ik wel altijd heel indrukwekkend.... ook van binnen...

de ruine van breederode

Ik zou eigenlijk zeggen: het 17e eeuwse grachtenpand met trapgevels, maar kasteel Ruurlo heeft dezelfde stijlkenmerken maar dan ook nog eens in een mooie omgeving. Toegevoegd op 15-05-2009 10:07:46 Een goede andere kandidaat is Theater Tuschinski in Amsterdam, ook vanwege het geweldige interieur.

De Inktpot in het Moreelsepark in Utrecht.

W-hoog; TU Eindhoven; Winnaar van de Betonprijs 1973

Kasteel Henkenshage in St oedenrode

Het Gasunie-gebouw in Groningen, ook wel "De Apenrots" genoemd. Het is ook echt verkozen tot mooiste gebouw van Nederland. Ik ben er wel eens langs gereden en er zitten heel veel leuke details in. Door de asymmetrie oogt het aan de ene kant heel speels. Maar doordat het van baksteen is gemaakt is het ook heel robuust en massief.

Ik vind de kubuswoningen wel geinig. (Maar ik zou vast mooiere gebouwen vinden als ik alle gebouwen in één keer kon vergelijken.)

Ik ga toch voor een oud gebouw: de Sint-Jan in Den Bosch

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Jan_(%27...

Het Raadhuis van Dudok in Hilversum. Als ik er ben blijf ik het gebouw steeds een poosje aftasten met de ogen. Omdat het zo in een mooi evenwicht is.

Ik ben er nog nooit geweest, maar voor een andere vraag op GV heb ik ooit een hele berg kasteelfoto's bekeken. Het viel me toen op hoe mooi Kasteel de Haar in Haarzuilens eigenlijk is. Die plaats ik bij deze op de lijst.

Maastoren, lekker modern en energiebewust. Hij is eind dit jaar af.

Mijn huis:) en ik hoop dat jij JOUW huis het mooiste vind:)

De Afsluitdijk. Omwille van de soberheid, de symbolische waarde en uitstraling in de wereld. Verheerlijkt door verschillende cineasten. (Haanstra en Ivens ea)

de sint-jan in `s-hertogenbosch

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100