Wat is een andere manier om te vragen; 'bel ik gelegen?' Hoe doen andere mensen dat of kun je dit zo kort mogelijk houden?

Het gaat er dus om dat je weet of iemand tijd heeft om je verhaal aan te horen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stoor ik?

Ik vraag gewoon: 'Komt het uit', of 'Heb je even tijd'. Dan kun je aan de reactie wel afmeten of je wel of niet op dat moment uitgebreid kunt spuien, bijvoorbeeld.

Komt het nu uit of zal ik later even terugbellen?

Heb je een momentje voor me?

Ligt eraan wie ik bel, als het fam of goeie vrienden zijn vraag ik gewoon wat ze aan het doen zijn en of ze even tijd hebben om met me te praten. als ze ergens mee bezig zijn gewoon snel zeggen wat je zeggen wou en later wel een keer uitgebreid kletsen. als je anderen moet bellen die je niet geel goed kent gewoon even vragen of het uitkomt.

Ha, die Annswers; Ik vind je eigen formulering eigenlijk al erg netjes en duidelijk. Nix meer aan doen.

ik heb met mijn vrienden afgesproken dat we eerlijk zeggen als het gesprek gelegen komt ik heb een kennis die in mijn bijzijn altijd liep te mopperen terwijl ze dat ongelegen gesprek voerde dat vond ik gemeen vandaar dat ik op het idee kwam om netjes aan te geven hoe of wat

Komt het gelegen dat ik je nu bel ?

Heb je even.....

Ik wil graag een verhaal aan je kwijt en vraag je of dit nu gelegen komt? Zo niet, wanneer zou dat even kunnen?

Ik vraag altijd het je het druk, komt het gelegen dat ik bel of heb je even tijd?

Ik vind niet dat je hoeft uit te leggen waarom je geen tijd hebt. Wat jij op dat moment even belangrijker vindt, is jouw keus. Gewoon melden: "Mag ik je later, morgen even terugbellen, het komt nu even niet uit" of "Ik heb nu niet de tijd en aandacht voor je die je verdient, ik bel je x terug". Als je een dierbare aan de lijn hebt, zou ik vragen: "Als het kort kan, dan heb ik heel even voor je en anders bel ik je graag terug als ik meer tijd voor je heb." Gewoon eerlijk zijn zonder uitleg te geven waarom je nu even niet kan. je hoeft namelijk geen verantwoording af te leggen. Wat ik tegenwoordig doe is niet opnemen als ik geen tijd heb. Het is even wennen want ik ben een nieuwsgierig mens maar is wel heel bevrijdend als je echt even wat anders wilt doen of afmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100