Waarom is het in de ene plaats op donderdag koopavond en ergens anders weer op vrijdag?

Waardoor is het verschil onststaan? Is het niet makkelijker dat er maar 1 algemene koopavond is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak is de koopavond in de grotere steden op donderdag en in de omliggende dorpen op vrijdag. Dit om consumenten meer mogelijkheden te geven en om concurrentie wat te spreiden.

In de regel is er in elk centrum van een plaats op donderdag koopavond, en is in het buitengebied altijd op vrijdag koopavond. Dat is gemakkelijk te onthouden, en is zo geregeld om te zorgen dat de koopavonden in het buitengebied ook bezocht kunnen worden zonder dat dit concurreert met de koopavonden in de binnenstad.

Dit doet men uit economisch oogpunt, om meer klanten te lokken. als het ergens donderdag koopavond is,dan is dat in een ander plaatsje in de buurt op vrijdag, om zo meer klanten te lokken.

Uit commerciële overwegingen denk ik, veel bruiloften vinden plaats op de vrijdag avonden en zo ook andere feestjes.

Alle bovenstaande antwoorden natuurlijk, maar ook om de winkeliers gelegenheid te geven van een koopavond gebruik te maken.

ik denk dat er verkeersopstopping zou zijn als er op 1 avond koopavond in de regioen de gene die op die avond niet in de gelegenheid is aanwezig te zijn kan naar een dichtsbij zijnde plaats gaan dat is naar mijn mening de reden dat ze die spreiden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100