Waarom is er zoveel haat tegen homo's?

En dan bedoel ik niet alleen vanuit de moslimgemeenschap maar ook in de voetbalwereld, onder pubers en op straat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat homo's nou eenmaal een minderheid zijn. Minderheden worden al sinds mensenheugenis vervolgt, gehaat en uitgesloten waar mogelijk. Mensen in het algemeen houden niet van 'anders', alleen in de groep is het veilig en alles buiten de groep loopt het risico op een aparte behandeling, triest maar waar...

Sommige vinden dat homo's anders zijn, vooral uit religieuze families vinden ze homo's anders. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer een verhaal gehoord dat ze vonden dat het ''Adam en Eva'' moest zijn, niet ''Adam en Adam''. In sommige landen is soms ook veel homohaat, maar daar wordt soms weinig aan gedaan. Zo was er een keer op het nieuws dat ze zeiden dat homo's de voortplanting van de mensen langzamer lieten gaan oid. Omdat ze dan niks waard waren voor de gemeenschap. Ik zelf vindt dit een slechte redenering en nergens op slaan. Maar er zijn ook weer groepen die homo's steunen, (denkend aan de Gay Pride, er komen zelfs mensen uit andere landen vanwege politieke redenen). Andere mensen vinden het bijvoorbeeld weer vies dat mensen homo zijn, bijvoorbeeld rechthoek - rechthoek inplaats rechthoek - cirkel (om maar even simpel te verwoorden). Het beste kun je dit vragen aan een homo-hater. Ikzelf heb respect voor homo's en hoop dat het discriminatie snel zal ophouden. Lang leven de vrijheid! (Voor zover die er nog is) Toegevoegd na 4 minuten: Onder de pubers: Laatste tijd zie je veel mensen met nike airmax bijvoorbeeld, dit is mode geworden. Zoiets is het homo haten onder jongeren ook. Homo's zijn vergeleken met de hele wereld slechts een kleinere groep. Daardoor worden ze (denk ik) als apart gezien. Je kunt het bij jongeren ook vergelijken als paar jongens bijvoorbeeld (rare) schoenen draagt, en de rest bijvoorbeeld schoenen die helemaal in de mode zijn). Dan kan er gehaat worden op die gene( ook doordat die dan in de minderheid is) ( voornamelijk door slechte kledingkeuze dan). Wat natuurlijk weer geheel belachelijk is ( haten omdat iemand iets aanheeft wat hij/zij zelf leuk vindt). Daarom wordt er onder jongeren ook door sommige gehaat op homo's, het is een kleinere groep van de gemeenschap, maar die kleine verandering was blijkbaar al zo erg. Groeten Toegevoegd na 5 minuten: En omdat wellicht sommige vrienden van jongeren homo's haten, gaan de meelopers soms ook meedoen. Dat is vooral een probleem.

Bronnen:
-

onbekendheid,(nog steeds) en daardoor angst verandert makkelijk in haat

Ha, die Rick2048; Omdat homo's een minderheid zijn. Mensen hebben helaas vaak de neiging alles wat 'anders' is of 'vreemd' als negatief te bestempelen. De onbekendheid met dat andere, gecombineerd met vooroordelen en angst is voor hen de legitimering van hun haat.

Omdat een grote groep homo's zich zo extreem en extravagant kunnen gedragen. Op zich niks mis met homo's, maar als je zo'n 'Gay Pride' ziet, waarbij ze in hun blote kont en gepunnikte peniskoker op een bootje staan, zo van "Kijk mij eens homo zijn", dan vraag je er toch om?

Omdat er nog altijd vele mensen ongeloofelijk klein denken: 'Wie anders voelt of denkt over bepaalde zaken dan ik, is minderwaardig en hoort er niet bij.' Dus wanneer ik me niet aangetrokken voel tot iemand van hetzelfde geslacht, mag jij dat ook niet voelen. Helaas, ook nog in 2010.

Omdat het onvoorstelbaar is.!

Mensen die anders zijn, worden helaas niet door iedereen geaccepteerd. Omdat het niet binnen een geloof past, naastenliefde toch niet zo belangrijk blijkt, die persoon bang is dat hij hier zelf mee te maken krijgt, onzekerheid vaak over hun eigen identiteit etc. Je afzetten tegen het vreemde is menselijk, ook al zijn de reacties van deze mensen soms te bizar voor woorden. Ik denk dat je nooit iemand mag veroordelen om wie hij is, van wie hij houdt, dik of dun, zwart of wit, moslim of christen etc. Iedereen heeft zijn eigen normen en waarden en gelooft in wat hij/zij kan onderschrijven. Dat wil niet zeggen dat je ook met je mening anderen mag dwingen (verbaal of fysiek) om hetzelfde te vinden als jijzelf.

denk dat het voornamelijk komt door geloof, die heeft altijd gezegd(en nog steeds) dat homo's niet naar de hemel kunnen en dus niet geaccepteerd zijn door god. veel mensen baseren hun levensstijl op geloof.

mijn mening is dat de jeugd niet beter weet ze stenigen die mensen omdat ze ouderen dat zien doen homo's leiden veelal een voortreffelijk leven ze hebben vaak goed gestudeerd waardoor ze een goed inkomen hebben en dat wekt vreselijke jalousie' ik heb nog nooit een homo slecht in het nieuws zien staan zo van homo mishandeld echtpaar homo steelt mobielje neen deze engeltjes doen nooit een vlieg kwaad en dat wekt afgunst

Ben het helemaal eens met skusme! Maar denk dat het volgende een rol kan spelen; Mensen zijn kuddedieren, naast dat ze zich identificeren met zichzelf, doen ze dat met hun groep. Ik denk dat andersdenkenden de club "bedreigen". Voor mij geldt slechts één simpele regel; zolang mensen andere geen pijn doen, vind ik ALLES best. Heb dus niets tegen homo’s, maar vind het ook niet "normaal". Evolutie technisch werkt het niet, net als nijlpaarden die gek zijn op krokodillen. Raar is dat je dit eigenlijk niet mag zeggen.

Homo's zijn een minderheid, zoals al vaker is gezegd. Maar homo's zijn in de ogen van "niet-homo's" anders, en wat anders is, dat moeten mensen niet. Wanneer iets anders is dan je zelf bent, wordt het al gauw vreemd gevonden. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

geen ideej, want andere zaken vinden ze ineens weer geweldig als het afwijkt van het dagelijkse...ik vraag het me ook vaak af hoor, homosensualiteit bestaat in alle gemeenschappen al zolang als de mens /de zoogdieren... rare wereld...het is gewoon liefde en aanhankelijkheid... dus waarom al die commotie erover?

Ik denk dat veel mensen op zich niets tegen homo’s hebben maar walgen bij het idee wat ze lekker vinden om te doen. Veel homo’s willen benadrukt hebben dat ze homo zijn en gaan ontzettend opvallend "homo"doen. Dit kan bij mensen irritaties opwekken. In de trant van DOE EENS NORMAAL kan er homohaat ontstaan.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=W0e_dXSLnMo...

Ik ben en blijf ervan overtuigd dat mensen het hardst veroordelen wat het dichtstbij komt. Dus: iemand die herkenbaar is als homo pakken, om zo te "bewijzen" dat je er zelf geen een bent. Waarbij je je kunt afvragen: hoe komt het dat zo iemand een homo herkent of meent te herkennen? En waarom vindt iemand het zó belangrijk om te bewijzen dat z/hij zelf niet 'zo' is? Dat iemand een opmerking maakt als er een opgedofte leernicht of een uitbundige travestiet voorbij komt, snap ik. Maar er is nogal een verschil tussen een opmerking maken omdat iemand er opvallend uitziet, of iemand in elkaar slaan omdat z/hij homo is of je dat denkt, of mensen uit hun huis pesten omdat ze homo zijn, of trans. Niemand heeft het recht anderen te veroordelen die verder niemand kwetsen of schade toebrengen. We zijn zo'n tolerant landje, maar er kan echt nog wel wat verbeteren op dit gebied :-(

Met 'voetbalwereld' bedoel je hooligans? Want ik betwijfel erg of 'normale' voetbalfans gemiddeld meer tegen homo's zijn dan anderen. En wat de hooligans denken, dat zal me aan m'n reet roesten anders dan dat 't mijn gedachte bevestigd dat ze in de gevangenis thuishoren. Bij veel moslims is het - net als bij veel christenen - natuurlijk niet passend in hun geloof. Zie daar de haat die onstaat door angst voor (een) God of Allah, terwijl een God/Allah die je moet vrezen, voor mij geen waarde/betekenis heeft. Op straat merk ik er eigenlijk niks van. Maar dat hangt misschien af van waar je woont/ Dan heb je 't nog over pubers. Pubers die over homo's klagen, doen dat om goed aan te geven hoe goed zij zelf wel niet zijn: er mee pronken dat ze zo een meisje kunnen 'krijgen'. Dat zijn dezelfde kinderen die graag andere kinderen pesten. Zulke kinderen moeten apart worden genomen (uit de klas gehaald worden) en worden geheropvoed. Helaas zijn er geen heropvoeders te vinden. Dus: er moet een ouderschapsdiploma komen voordat je ouder mag worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100