kan ik mezelf als kind vrijwiillig laten adopteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dit kan niet. Omdat je niet zomaar naar een ander gezin kan, Daarvoor moet eerst een hele procedure aan gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Of je ouders moeten heeel erg slecht zijn, en dat lijkt me sterk

Dat denk ik niet, er moeten volwassenen voor tekenen en dat ben jij niet.

Als kind heb je ouders, voogd of zit je onder de bevoegdheid van de kinderbescherming. Zelf kun je daar verder niets aandoen. Tot je volwassen bent

Nee Mitch, dat gaat niet. Als er geen aanleiding voor is blijven je ouders gewoon je ouders. Indien je ouders héél slecht voor je zouden zorgen, je zouden slaan of echt mishandelen zou je uit huis geplaatst kunnen worden, in het ergste geval zouden zij uit de ouderlijke macht gezet kunnen worden. Maar geloof maar dat jij dan in een traject verzeild raakt waar je echt niet in wil zitten.

Als je kind bent heb je weinig vrijwilligs in te brengen. het wordt allemaal voor je besloten en je kan het er mee eens zijn of in een ongunstig geval niet mee eens zijn. Je ouders kunnen uit de ouderlijke macht gezet worden door dingen die ze je hebben aangedaan. Maar het gaat dus allemaal om dingen die anderen doen jijzelf kan daar niets in beslissen.

Als je dat wilt, heb je daar vast een goede reden voor. Zonder toestemming van je ouders kan dat niet. Als je er met hen niet over durft te praten waarom je het bij hen niet fijn hebt, dan kun je dit misschien met iemand anders bepraten. Het is wel heel belangrijk dat je iets met dit gevoel doet. Wat maakt dat je dat wilt? Heb je het slecht bij je ouder(s)? Krijg je te weinig je zin? Als je emotioneel of lichamelijk niet goed wordt verzorgd, dan is dat een goede reden om snel met iemand te praten die je vertrouwt! Als het is omdat je bijvoorbeeld niets mag voor je gevoel, te weinig zakgeld krijgt of andere dingen waar je ouders anders over denken dan jij.... dan is dat geen reden voor adoptie. Dat heb je in elk gezin en zal vast ook wel gebeuren bij andere ouders. Als het om heel belangrijke dingen gaat, moet je echt met iemand praten zodat er een oplossing kan worden gevonden!! Doen hoor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100