Welke mogelijkheden bestaan er om iemand op te sporen in Nederland?

Welke mogelijkheden bestaan er om iemand op te sporen in Nederland als je beschikt over de volgende gegevens; Exacte naam, geboortedatum, geboorteplaats en laatste woonadres. Eventueel heb ik ook het BSN (voorheen SoFi-nummer) tot m'n beschikking.
Ook heb ik een buitenlands kenteken. (van een nabij gelegen land)
Welke mogelijkheden zijn er dus om m'n oude vriend te vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je zijn laatste woonadres hebt, vraag daar in de buurt eens rond, of ze weten waar hij gebleven is.

Via wettelijk weg kom je niet ver in Nederland. Je kunt een verzoek indienen bij de laatste gemeente waar je weet dat hij heeft gewoond. De gemeente is niet verplicht om mee te werken. Je zou ook een verzoek kunnen doen via MP. Onder oproepen staat een speciaal kopje eraan gewijd. Daarnaast kan je zoeken via Hyves (tip: zoek je eigen hyves op, ga naar de adres balk en verander jouw naam in de zijne. Je kunt ook kijken op Voelspriet.

Er bestaat een wet die bescherming Persoonsgegevens heet. Dus je kan niet naar de gemeente gaan om te vragen waar deze persoon staat ingeschreven. Mensen mogen deze informatie niet verstrekken aan derden. (ik werk er zelf elke dag mee) Als jij zoveel gegevens hebt, zou je het zelf kunnen uitpluizen, bijvoorbeeld door naar zijn laatste adres toe te gaan en daar eens rond te vragen, wellicht vind je via Internet ook wel wat gegevens, typ zijn naam eens in op de website www.wieowie.nl Wellicht komen daar vermeldingen naar voren. Probeer degene eens te vinden op hyves of via schoolbank en laat daar een bericht achter. Succes in ieder geval

Bij de gemeente van zijn laatste woonadres is zijn adres bekend of de gemeente waarheen hij verhuisd is. Stuur een verzoek naar de gemeente om zijn adres op te vragen. Zij zullen je dat niet geven, maar (meestal) sturen ze de brief door naar het gevraagde adres en laten ze het aan de geadresseerde over om te reageren. Is de persoon inmiddels verhuisd naar een andere gemeente dan laten ze je dat weten en kun je opnieuw aan de gang met dezelfde procedure bij die andere gemeente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100