Wat is de logica, dat men een moskee wil bouwen...vlakbij het ground-zero gebied..waar het WTC heeft gestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mosab Yousef, zoon van Hamas-stichter sjeik Hassan Yousef, is tegen de bouw van een moskee pal naast Ground Zero in New York. De tot het christendom bekeerde ex-moslim waarschuwt dat de moslimorganisatie achter het project een politiek en religieus statement wil maken. "Waarom is voor deze plek gekozen? Omdat dit de enige plek in Manhattan is waar een honderd miljoen dollar kostende moskee gebouwd kan worden? Nee. Omdat het een krachtig politiek en religieus statement zal zijn", zegt Yousef. De organisatie, het Cordoba Initiative, stelt dat haar islamitische centrum inclusief moskee en zwembad de relaties tussen niet-extremistische moslims en westerlingen zal bevorderen. Onzin, meent Yousef. "Bouw een ziekenhuis in plaats van een moskee. Bouw iets dat de nabestaanden van de slachtoffers zal helpen. Doe iets productiefs voor de mensheid in het algemeen", schrijft hij op zijn blog. Yousef stelt dat westerlingen tot het uiterste gaan om te voorkomen dat zij moslims beledigen, "terwijl de moslimgemeenschap zich niets aantrekt van het gooien van zout in Amerika’s open wonden." http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/07/moskee_gz_is_religieus_stateme.html De openingsdatum van de moskee is 11 september 2011 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hier onder zie je een goede reden waarom men op die plek niets voor moslims hoort te bouwen. Leden uit die groepering hebben onder het andere het volgende aangericht (1 beeld zegt meer dan 1000 woorden)... Toegevoegd na 1 uur: onder andere*

Bronnen:
www.spitsnieuws.nl

Ik vind het geen slimme zet. Zorgt alleen maar voor onnodige spanningen tussen partijen. Spanningen die men juist liever niet wil hebben. Heb in de media al veel tegenstanders gezien, die begrijpelijke argumenten lieten horen, waarom de moskee beter op een andere plaats gebouwd kon worden. Heb geen voorstanders gehoord, die konden uitleggen, waarom dit nou zo'n goede plek zou zijn voor een moskee. Waarschijnlijk komt dat, omdat het ook geen logische plek is.

Logica? Het is absoluut onbegrijpelijk dat de autoriteiten in Amerika dit toestaan, niet op die plek. Daar zit geen logica achter, hooguit dollartekens in de ogen van diegenen die toestemming hebben gegeven.

Om een statement te maken voor al die miljoenen moslims die het ook verschrikkelijk vinden wat een paar idioten hebben aangericht in 2001. En als ze het nou goed aanpakken, opent deze moskee straks haar deuren voor alle Amerikanen.

De logica hier achter is dat Amerika het land van de onbegrensde mogelijkheden is en zo wil laten zien dat dit altijd zo zal blijven. Juist door deze moskee hier te bouwen laat je zien dat nog steeds iedereen, ongeacht ras of religie welkom is in de VS.

"Eigen geloof eerst" is in alle gevallen gebleken een belangrijker issue te zijn dan vrede. Dus wie weet, is het een poging aan te geven dat moslims in principe staan voor vrede. Maar geloof leidt er meestal niet toe.

Indien aan alle wettelijke voorschriften is voldaan qua bestemmingsplan, hinderwet en alle vergunningen staat er niets in de weg. We moeten niet generaliseren.

alles behalve op die plek of eromheen bepaalde plekken zyn voor moslims heilig laat het wtc heilig zyn voor joods en christen......................... Toegevoegd na 4 minuten: mogen wy als chritenen daar een kerk bouwen wat nooit zal gebeuren onze mening is keihard NEE!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100