Waarom zeggen ze: na regen komt zonneschijn, ipv andersom ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een positieve betekenis van dit gezegde. Regen betekent meestal rottigheid en zon representeert de mooie dingen in het leven. En wat de mens eigen is, is dat we na rottigheid (dood van geliefden, ziektes..) graag de mooie dingen zien komen, zodat we altijd aan iets kunnen vasthouden om door te leven. De mooie zin van het bestaan/leven waar iedereen op zijn tijd en naar eigen gevoel naar hunkert zeg maar... :)

Omdat men liever optimistisch dan pessimistisch denkt. Regen staat in dit spreekwoord voor pech en ongeluk, zon staat voor hoop en geluk. Vandaar: na regen komt zonneschijn.

Omdat men liever optimistisch dan pessimistisch denkt. Als je zegt dat na zonneschijn regen komt, kan het er alleen maar slechter op worden (ervan uitgaande dat regen niet zo best is). Het is een stuk bemoedigender om te zeggen dat het na allerlei ellende alleen maar beter kan worden. Vandaar: na regen komt zonneschijn.

Omdat de bedoeling van het gezegde is om iemand op te beuren. Dat er na zonneschijn, vast wel weer een keer regen komt, van die mededeling wordt niemand blij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100