Hoe stop je effectief met kanker schelden?

Vroeger mocht dit gewoon mijn ouders gebruikten deze woorden ook gewoon.Maar in gezelschap begin ik mesteeds meer te schamen dat ik dit woord gebruik (voormij is er geen verschil tussen kut en kanker het betekend gewoon dat je het niet leuk vind).

Het moeilijkste is als er iets vervelend gebeurd. Je stoot je teen/laat wat vallen etc. Zonder natedenken is het al eruit.
Heel vroeger toen ik nog thuis woonden gebruikten ik het gewoon bijna in iedere zin,tegen iedereen en had het niet meer door dat ik het zei (Dat is nu gelukkig voorbij). Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dat laatste beetje ook stop(1-5 keer per dag)?

Weet jij het antwoord?

/2500

doe een elastiekje om je pols en iedere keer als je het woord zeg trek je aan je elastiek zodat hij terug schiet op je arm dan voel een een pijnlijk tikje en herinner je eraan dat alsje dat zegt dat je dan iets voelt wat niet prettig is omdat het meestal niet prettig is voor de mensen om je heen die met dit te maken hebben of iemand hebben moeten verliezen door deze ziekte en het klinkt raar bij een kennis van mij heeft dit geholpen zo zi eje ook in hoevaak je het zegt

Bedenk een ander woordje wat je ervoor in de plaats kunt zeggen. wij zeiden vroeger altijd chips of curry. dat klinkt toch al heel anders dan met ziekten of geslachtsdelen roepen.

Ik heb geen probleem met kut, shit of kloten. Maar te pas en te onpas kanker roepen doet wel iets met me. Toen het in mijn klas vorig jaar opeens een 'hype' was om te pas en te onpas kanker te roepen, heb ik de groep verteld over de jongen die enkele jaren geleden in deze zelfde groep zat, en aan kanker is overleden. Ze hebben het nooit meer geroepen. Ik denk dat het goed voor je zou zijn om werkelijk stil te staan bij het woord dat je er zonder nadenken uitfloept. Wat betekent dat woord? Ken je mensen die kanker hebben, of er misschien aan zijn overleden? Hoe zou het zijn om zelf te horen te krijgen dat je het hebt? Of een familielid, of een goede vriend? Wanneer je op deze manier jezelf dwingt om telkens even stil te staan bij hetgeen je gezegd hebt, zal je er vanzelf mee gaan ophouden: Je geest gaat zich namelijk verzetten tegen de uitroep. Hou het lekker bij kut of shit, lucht net zo lekker op en je doet er jezelf of anderen geen geweld mee aan. (mierenneukers uitgezonderd ;-)

Maak er voor jezelf een hele riedel van telkens wanneer dat woord 'valt' zoals: kanker is een ernstige ziekte... maak het zo lang als je wilt, compleet met chemo,overgeven, doodgaan. Ik denk dat je het wel gauw zat zult zijn. Je wordt er steeds bewuster van hoe belachelijk het is. Ga anders een keer even langs bij de afdeling oncologie in een ziekenhuis.

Ik ben blij te lezen dat je je schaamt om deze woorden te gebruiken ,jammer dat bij jou thuis niet op het taalgebruik werdt gelet. iedereen gebruikt wel een scheld woord,mijn woord is shit ! en in bijzijn van anderen zul je mij niet horen schelden. ik denk dat je al op de goede weg zit ,je schaamt je ervoor ,dus je bent je bewust van je taalgebruik. nog even extra op je taalgebruik letten en een ander woordje bedenken wat je ervoor inplaats kunt gebruiken. suc6.

Waarschijnlijk zit het probleem in dat je het niet wilt zeggen, dus dan komt het juist eruit. Dit gebeurt waarschijnlijk op momenten dat je het ergst baalt of het meest wilt vloeken en dan kies je toch voor de ergste woorden en het ergste woord voor jou is kanker. Misschien kun je een woord bedenken dat erop lijkt; kaasschaaf of kut; die laatste is wellicht te grof voor jou of je omgeving maar zal niet zo erg vallen als kanker.

misschien als degene die zich eraan schuldig maakt,zelf ermee geconfronteerd wordt iemand in de fam of hij/zijzelf

De enige die je onderuit haalt met zulke scheldwoorden dat ben je zelf. Als je gevoel van eigenwaarde je lief is en je denkt er 5 minuten over na, dan gebruik je die woorden niet meer. Je noemt jezelf hersencel. Als het er maar 1 is doe dan geen moeite, dan werkt het niet. Neem van mij aan dat het er heel wat meer zijn, dus dan werkt het wel. Succes!

Ik ben van de positieve aanpak: Door jezelf te belonen als je het voor elkaar krijgt om een ander woord te kiezen. Zorg dat je kunt kiezen op het moment suprême. Dus leer jezelf dat je het herkend.

Door het zelf te krijgen.

Ik heb mijzelf aangeleerd om andere scheldwoorden te gebruiken, zelfverzonnen dingen die niks betekenen, of gewoon iets grappigs. Chips, doh, damnit, darn, frell, drenn, zoiets. (Die laatste 2 zijn uit de serie Farscape)

zeg gewoon altijd sorry als het je gebeurd wand dat is dan toch waarheid je vind het ook echt erg ik vraag ook altijd als iemand het zegt of ze dat niet willen doen als ik er bij ben ik word er droevig van. groetjes

Vloeken en krachttermen gebruik je op momenten dat je even uit je doen bent. ( Sommigen de hele dag door, maar die hebben ergens een draadje los..) En de geschiedenis door hebben tallozen al geprobeerd alternatieven aan te dragen voor de vloeken en vieze of op enigerlei kwetsende wijze termen. Die alternatieven blijken niet te werken. Als je met de hamer op je duim slaat, helpt het niks om " Potvolblomme" weg te knallen. Of " Rhododendron" . Dat lucht niet op, zoals het overbekende GVD. Ik kort het hier af, want weet dat anderen gekwetst kunnen zijn als ik het uitschrijf. Zo is het ook met uitspreken. Daarom mijn tip: Knal alles wat slecht, vies of erger is er maar gewoon uit, als je maar alleen bent. Je bedoelt namelijk helemaal niet wat je zegt; daarom hoef je jezelf niks te verwijten. Je roept het reflexmatig als reactie op pijn, schrik of frustratie! Maar iemand die niet hetzelfde voelt, en jou wel hoort, kan er heel gekwetst door raken. Die kan het zien als een minachting voor gelovigen (bij vloeken) gebrek aan respect (bij woorden als tyfus of kanker) of als minachting voor de vrouw en kuisheid (bij het gooien met geslachtsdelen) en het verwijt is dan daar. Hoe lastig het ook is, probeer je in gezelschap te beheersen. Dan hoef je niks uit te leggen. En overkomt het je toch: verontschuldig je tegenover de persoon die getuige is geweest. Die begrijpt echt wel dat een reflex moeilijk te beheersen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100