Waarom vragen collega's vaak van""hoe gaat het?

ik heb zoiets van als het niet goed met mij ging zou ik in de lappenmand liggen
alleen de baas van een eigen bedrijf gaat naar het werk met 39 gr koorts
men kan dus volstaan met ""hallo""of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind het nogal kortzichtig zoals jij het schetst. Het is heel normaal dat je als collega's onder elkaar vraagt hoe het gaat. Tenslotte breng je over het algemeen meer tijd met ze door dan met je eigen familie. Vaak zijn het je collega's aan wie je als eerste iets vertelt. Goeie collega's moet je koesteren.

Als het met interesse wordt gevraagd, niets mis mee lijkt mij. Men heeft dan oprecht belangstelling voor jou....

Hoe gaat het is meer een soort openingszin alswel een sociale vraag. Het nodigt uit tot een antwoord en een gesprek. In Engeland zegt men how are you; als eerste. Het is een beleefdheidsvraag. Het kan ook niet zo goed met je gaan dat je daar wel zo over zou willen praten en dan is er een opening voor een gesprek. En hetzelfde omgekeert, als het wel heel goed met je zou zijn, zou je kunnen vertellen waarom het heel goed zou gaan met je. En dat laatste wat je zegt is echter onzin, ken genoeg mensen die al thuis blijven als ze een scheet dwars zit en ik ken er ook genoeg die wel naar het werk gaan met 39 graden koorts. Het is net hoe je daar zelf tegenover staat.

Dat doen ze omdat ze nieuwsgierig en belangstellend zijn. Nieuwsgierige collega s willen inderdaad heeeeeel graag weten hoe het met je gaat omdat nieuwsgierigen nou eenmaal alles graag willen weten. Maar doen er verder niks mee. En belangstellenden zijn ook daadwerkelijk geïnteresseerd en willen je ook helpen als je toevallig als antwoord geeft dat het niet goed gaat met je in plaats van het gebruikelijke- ooh wel goed hoor en met jou dan?- antwoord

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100