Hebben vrouwen steeds minder respect voor zichzelf?

Als ik denk aan reclames, posters, videoclips, films is het in veel gevallen zo dat de vrouw uit de kleren gaat of lichamelijk meer van zichzelf laat zien. Ik begrijp hier als vrouw helemaal niets van.

Waarom zet een vrouw zichzelf vaak neer als lustobject en gebruiken we ons vrouw-zijn, met alle capaciteiten die we in huis hebben, niet op een inhoudelijke manier en dwingen we daarmee het respect af wat we echt verdienen. Is een reclame, videoclip of film echt minder interessant als er geen (half)naakte vrouw in voorkomt? Of moet de ander (man) echt vermaakt worden met bloot en willen we laten zien wat we in huis hebben? Laten we niet juist zien wat we in huis hebben door de kleren (grotendeels) aan te houden? Ben benieuwd hoe de andere (vrouwen) hierover denken ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die MaRiTa; Zal per vrouw verschillen of er sprake is van exlpoitatie of een bovenmatige zelfbewustheid. Daar komt bij dat door multimediale toepassingen de ontwikkelingen zo snel gaan dat we niet zo gauw meer ergens van opkijken en er dus steeds verder moet worden gegaan om de aandacht nog te krijgen. Toegevoegd op 28-04-2009 12:55:32 'exploitatie' dus....

niet ALLE vrouwen zijn zo. Er zijn namelijk ook heel veel vrouwen die wel respect voor hun lichaam hebben en niet te koop gaan.

geloof het of niet maar sex sells! en het draait toch altijd om het kijkersaantal. als je weet dat je reclame meer publiek aanspreekt met een halve naakte vrouw dan is de keuze snel gemaakt. lijkt me toch wel iets waar je als vrouw trots op kan zijn, die macht die je dan hebt over mensen. Toegevoegd op 28-04-2009 13:48:27 correctie "half naakte vrouw"

Dat lijkt me niet. Het is alleen dat een aantal vrouwen zichzelf heel mooi vinden. Als dan een bedrijf een bepaald bedrag aanbiedt om deze vrouwen op een poster te krijgen voelen deze vrouwen zich gevleidt.

ja daar lijkt het wel op... Een vrouw die werkelijk geëmancipeerd is, trekt die de straat op? Ik denk het niet... De vrouwen verlagen zich tot objecten om maar in de schijnwerper te komen en dan trek je alleen idioten van mannen aan, want die vliegen daar op af... Als vrouwen doen waarvoor ze staan, gewoon zijn... Moeder aarde energie neerzetten... Gewoon zijn, dan doen ze al genoeg, alles wat ze meer doen, doet af aan wat ze werkelijk zijn... Nu ga ik je vraag eens goed lezen, je zo doe ik dat... En het blijkt dat ik de vraag afdoende beantwoord heb, zonder eerst goed te lezen...

De vrouwen die je ziet vertegenwoordigen " gelukkig " niet alle vrouwen. Het is weer een combinatie van vraag en aanbod, geld, overtreffende trap. Ik persoonlijk vindt een classy dame veel aantrekkelijker.

Ik vind dat het niets met een gebrek aan zelfrespect te maken heeft. Het is gewoon slim.

Ik denk dat dat wel mee valt. Eerst werden vrouwen 'onderdrukt'.. En nu ze geëmancipeerd zijn, verkopen ze hun lichaam. Daarnaast is het uiteraard: Niet iedereen werd onderdrukt, en niet iedereen heeft minder respect voor zichzelf. Ik denk wel dat vrouwen vaak te goedgelovig zijn, en dat mannen daar erg vaak misbruik van maken. Waarna de vrouw bedroefd achterblijft. Soms is het ook andersom, maar minder vaak. Over generalisatie gesproken..

Als ik omga met mijn seksualiteit zoals ik zelf wil, en ook zelf bepaal hoeveel ik van mijn lichaam laat zien, is dat geen teken van gebrek aan zelfrespect, in tegendeel. Natuurlijk zijn er gelegenheden waar ik me (binnen mijn eigen stijl) kleed volgens conventies, bijvoorbeeld als ik een klant bezoek, maar ik respecteer mezelf te veel om de hele tijd door de maatschappij te laten bepalen hoeveel iik van mezelf laat zien. Ik heb niet de 'ideale maten', maar ben blij met mijn lichaam en voel niet de behoefte het te verbergen. Overigens: niet alleen mannen worden vermaakt met bloot, zelf mag ik ook graag een mooie vrouw (met of zonder kleren) zien! ;-)

Ik denk dat dat wel meevalt. Het verschilt van vrouw tot vrouw. Ten eerste is het een ideaal middel om mannen te beinvloeden. Mannen gaan erg ver voor vrouwelijk schoon. Als je dat weet, dan is het erg verleidelijk om daar gebruik van te maken. Daarnaast is het ook zo dat juist omdat vrouwen gemancipeert zijn ze meer bloot kunnen laten zien. Als een man half naakt rondloopt is het grappig, als een vrouw dat doet is het sletterig. Best wel vreemd. Ik denk dat vrouwen, zeker hier in Nederland, zelf kunnen bepalen hoe zij erbij lopen. Sommige vrouwen vinden het ook gewoon leuk. Zolang vrouwen zelf een keuze kunnen maken vind ik het niet zo erg. Pas als ze, bijvoorbeeld door groepsdruk, worden gedwongen om dingen te doen die zij niet willen wordt het ernstig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100