Wat te doen als je iemand verdenkt van iets ergs.

Namelijk munchousen by proxy

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je echt sterke verdenkingen koestert, loop er niet mee rond, maar tip de vertrouwensarts in je omgeving. Dit syndroom kan fatale gevolgen hebben. Bedenk: wat weet deert. Nu weet je niet echt, maar een vermoeden / verdenking geeft m.i. toch een soort inspanningsverplichting tegenover het kind, wat niet voor zichzelf kan opkomen.

Het beste lijkt het mij om het anoniem te melden bij het Bureau Vertrouwensarts. Je moet daar namelijk heel voorzichtig mee omgaan, omdat het zowel wanneer het klopt als wanneer het niet blijkt te kloppen ernstige consequenties kan veroorzaken.

Melden bij diegene zijn/haar arts of misschien bij de wijkverpleegster. Het zal een gok zijn of het wel of niet zo is en dat kan beter uitgezocht worden door deskundigen.

Je kunt een anonieme melding doen bij het AMK, en kijk ook eens op wwwmwatkanikdoen.nl

Je kunt je verdenking als vraag via de vertrouwensarts bij de officier van justitie deponeren. Als vraag of hij/zij een onderzoek wil instellen.. Anoniem is niet nodig..maar verzoek er wèl bij of men je naam niet aan de betrokkene wil doorgeven omdat ze wellicht vrienden van je zijn. Gr. Ton

Ik zou het als je twijfelt toch aangeven want als het wel zo is kan dat vreselijke konsekwenties voor het slachtover hebben. Het is een moeilijke situaties waar je je in bevind sukses.

http://www.amk-nederland.nl/ Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Landelijk nummer: 0900 - 123 123 0 (€ 0,05 p.m.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100