Is het zo eenvoudig om in Nederland aan een vuurwapen te komen? Zie extra uitleg;

http://www.nu.nl/binnenland/2285424/schietpartij-in-woning-rotterdam.html
Ik heb het idee dat er steeds meer schietpartijen zijn? Blijkbaar kunnen mensen met de juiste contacten vrij eenvoudig aan een vuurwapen komen??
Ik kan me toch niet voorstellen dat dit allemaal mensen zijn die lid zijn van een schietvereniging en die dus puur voor de sport gaan schieten en zich aan de regels houden?

Toegevoegd na 5 minuten:
Voor alle duidelijkheid, ik ben niet op zoek naar een vuurwapen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hoeft in Nederland nergens lid van te zijn om een vuurwapen te kopen. Ga naar een kroeg in Rotterdam of Amsterdam in wat minder goede buurten en je krijgt er alles aangeboden wat je wilt. 100 euro voor een wapen is veel in het juiste circuit.

Als je maar over genoeg 'flappen' beschikt is alles te koop in Nederland.....

Je kunt hier bijna net zo makkelijk aan een wapen komen als in Amerika. Zoals mijn voorganger al schreef dat je in een beetje een kroeg al alles kan vinden voor relatief weinig geld. Je moet even de juiste personen kennen, maar die vind je heus wel als je echt een wapen wil hebben. Ook op Marktplaats wordt van alles aangeboden, alleen moet je de code taal kennen om het te begrijpen. Ga even over de grens naar Belgie, daar is het helemaal een makkie. Het licht er maar net aan hoe hard je het nodig hebt en met een beetje inspanning kun je kiezen wat je wil.

Veel wapens werden tot 2006 in België gekocht waar ze legaal verhandeld mochten worden. Inmiddels is dat gelukkig verleden tijd, maar er zijn altijd nog veel illegale wapens in omloop. Zo'n ding verslijt ook niet zo snel.

Ha, die Wayan; uit het feit dat er zoveel schietpartijen in het nieuws komen mag je niet afleiden dat het kopen van een vuurwapen dus maar zo makkelijk gaat. Er zijn zoveel nieuwskanalen tegenwoordig die elkaar keihard beconcurreren dus wanneer er dan zoiets gebeurt wordt het ook uitgebreid verslagen ook. Het aantal illegale vuurwapens zalgerust wel toegenomen zijn, maar de manier waarop wij dat ervaren vertekent het beeld.

Het is zelfs in NL eenvoudig om een vuurwapen te kopen! Via internet is het dood eenvoudig om discreet een vuurwapen in huis te krijgen! Helaas is het in diverse landen, doodnormaal om zonder vergunning een wapen aan te schaffen. Mocht je in 1 van deze landen verblijven en je koopt een wapen die je graag thuis wil hebben, dan verstuur hem via de post in een discrete verpakking naar je eigen adres! (niet zelf meenemen in je koffer of i.d) Zoek maar ff op marktplaats etc. en je zult verbaast staan wat je met geld allemaal kunt kopen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100