Waarom wordt in de media steeds vaker gesproken over een "pedoseksueel" i.p.v. een "pedofiel"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pedofilie (woord afkomstig uit het Grieks; pais (παις, wortel paid- = 'knaap', 'kind', pedo = 'kind') en filia (φιλια, 'vriendschap') is een term, die wordt gebruikt voor het zich seksueel primair aangetrokken voelen van volwassenen en bepaalde adolescenten tot kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn (als volwassen gelden in dit opzicht degenen die ouder zijn dan achttien jaar en adolescenten zijn hier relevant, wanneer zij minimaal vijf jaar ouder zijn dan het kind). De term wordt op twee manieren heel vaak foutief gebruikt. Ten eerste slaat de term 'pedofilie' alleen op het verlangen naar seksueel contact met kinderen, niet op het daadwerkelijk hebben van seks met kinderen. Het laatste heet pedoseksualiteit. In het dagelijks gebruik wordt echter vrijwel uitsluitend van pedofiel en pedofilie gesproken, ook als men pedoseksueel of pedoseksualiteit bedoelt. HdW

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pedofilie

Omdat het verschil essentieel is: een pedofiel is iemand die verliefd wordt op kinderen. Een pedoseksueel is iemand die seks heeft met kinderen. Niet iedere pedofiel heeft seks met kinderen en is dus ook pedoseksueel, en niet iedere pedoseksueel voelt zich überhaupt aangetrokken tot kinderen en is dus een pedofiel. Een pedoseksueel is namelijk gewoon een kinderverkrachter, en verkrachting heeft meer te maken met macht (die je gemakkelijker uitoefent over een kind dan een volwassene) dan met seks, laat stáán met liefde. De termen door elkaar gebruiken is zoiets als de termen 'hetero' en 'verkrachter' door elkaar gebruiken. Een pedofiel die geen pedoseksueel is, is vooral beklagenswaardig. Een pedoseksueel is een misdadiger die kinderen misbruikt, of hij nu pedofiel is of niet.

Omdat een pedofiel letterlijk betekent: iemand die van kinderen houdt. Net als francofiel dus. Maar een pedosexueel wil er sex mee, net als een hetersexueel, homosexueel of francosexueel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100