Is 'omringd zijn door een meute ontevreden azijnpissers en daar triest van worden' een legitieme reden om te emigreren?

Vaak wordt als reden voor emigratie gegeven dat er vanalles mis is met Nederland. Voor mijn gevoel is er weinig mis met Nederland en mag het overgrote deel van de Nederlanders zijn zegeningen tellen, maar ik word moe van het gezeur van mijn landgenoten over wat er allemaal mis is.

Wat moet ik doen? Emigreren of alle azijnpissers negeren en tegen de verdrukking in optimistisch blijven?
En als het emigreren is: in welk land wonen procentueel de meeste optimisten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou je beter omringen met mensen die niet zeuren. Die wel tevreden zijn met hun leven, die zijn er naar mijn idee genoeg! En zélf ook niet zeuren over zeurende mensen, want door je vraag, ben je eigenlijk niet anders, dan degene waarover je klaagt......ook jij klaagt... :)

Ja hoor, dat is wat mij betreft een perfecte reden om te emigreren. Het zal je niet zoveel helpen, overal houden mensen van zeuren. Maar waarschijnlijk ben je het beste af in een gated community in India. Door de nabijheid van echte armoede zien de meeste mensen daar wel in dat ze het goed hebben.

Er zijn geen statistieken van het optimisme van inwoners van landen. Wel van het geluksgevoel van de inwoners. In dat opzicht moet je in Denemarken zijn.

Bronnen:
http://images.businessweek.com/ss/06/10/ha...

Als je er van overtuigd bent,dat er in je nieuwe vaderland minder azijn zeikers rondlopen en je daar goed je brood kunt verdienen,heeft dat idd de voorkeur. Zo niet,aanpassen en met de stroom mee pissen. Het land van de onbegrensde mogelijkheden en bakermat van veel SF schrijvers?

Nee, emigreren om die reden is niet legitiem. Het zal voor velen de druppel zijn die hen er toe laten besluiten. En wees eerlijk in elk land is toch ook wel wat te vinden waar je ontevreden over kunt zijn. Het meest optimistische land?, ik denk een rijke oliestaat waar werken bijna overbodig is en iedereen barst van het geld. Maar misschien gaan ze daar ook wel weer over lopen klagen.

Hier heb je wat,daar laat je wat.Oftewel bij sommige mensen is het gras altijd groener aan de andere kant.

Tenzij je geen bezwaar hebt om op een onbewoond eiland te wonen, denk ik dat het verder niet heel veel uitmaakt waar je woont. Ontevreden azijnpissers zijn overal, dat zit, naar ik vrees, in de menselijke aard. Ik denk dat volledig negeren ook niet zal lukken, tenzij je onder een steen verschuild, maar je kunt wel het langs je heen laten glijden...lekker laten lullen. Maar mocht je een land gevonden hebben waar het anders is, laat het me weten!

Stippel, ik heb ooit tegen mijn vrienden betoogd (ik heb het nu over de jaren 80) dat er met Nederland van alles mis is, dat er een hoop zou moeten/kunnen veranderen, dat Nederland eigenlijk in zijn geheel opnieuw ingericht moet worden, maar dat ik niet in een ander land zou willen wonen. Daar sta ik nog steeds achter We hebben het hier inderdaad erg goed, in Nederland (althans, de meesten). Maar dat betekent niet dat het niet beter kan. Ook dat is optimisme! Blijf lekker bij ons en doe mee met ons feestje (en help aan het eind van de avond even met opruimen).

t is het proberen waard. maar wat zal het je tegenvallen!!!

Dat is de reden dat op vakantie denkt men vaak , ik zou hier willen blijven. Maar helaas de gras lijkt altijd groener bij de buurman, maar wacht tot dat je de vuile was in zijn huis zal ruiken

Ik ken heel wat ex-pats (via internet) die, of vanwege huwelijk of omdat ze het hier niet meer zagen zitten, geëmigreerd zijn. Na enkele jaren blijkt het nieuwe land tamelijk vaak niet te bevallen. Ze worden depressief en raken verbitterd. Zij zijn dus de nieuwe azijnpissers in dat nieuwe land. Ik zou er dus nog maar eens goed over nadenken of ik Nederland zou willen inruilen voor een onbekende toekomst elders, als ik jou was. Een land met louter optimisten bestaat niet.

Naar Haïti of een ander probleemland. Het is daar veel zwaarder dan hier maar er wordt veel minder geklaagd ;)

Ja. Maar in Belgie moet je ook niet zijn. Frankrijk is goed leven nu ondanks Sarkozy. Le Pen is ook weg. Engeland is ook O.K. lijkt me. Italianen zijn de vrolijkste en grappigste mensen op aarde. Maar daar heb je de clown Berlusconi aan de macht. Duitsland? Ook goed, goed georganiseerd land, wat formele mensen. Misschien kan je in de Schilderswijk in Den Haag gaan wonen. Leuke vrolijke mensen, allerlei kleuren. Ik ken daar heel veel prima mensen. Zelfs Mark Rutten werkt daar, op een VMBO-school, 1 dag in de week.

Misschien is het handig om eerst eens te kijken of het wel klopt van al die azijnpissers om je heen. Of woon je misschien in een buurt waar een sterke concentratie van ontevredenen is (wellicht met reden) . In dat geval kun je ook proberen in eigen land naar een ander plekje om te kijken. Want echt..ik geloof niet dat de aarde veel plekken heeft waar je met open armen in een gezellig, positief en relatief welgesteld ' klimaat' ontvangen wordt. Je zult heel wat mee moeten nemen, hard moeten werken en zult erachter komen dat overal ter wereld gezeurd en geklaagd, gestolen, geroddeld, mishandeld, gemoord, gepest, gemoord, enzovoort wordt en ik sluit niet uit dat je wel eens grote spijt van je vertrek kunt krijgen. Tenzij je eigenlijk alleen rust en ruimte zoekt. Probeer dan Noorwegen of Zweden maar eens. Daar kun je naar hartenlust alleen zijn, als je dat wilt. Want toegegeven: nederland is goedbeschouwd een plekje waar je met goed fatsoen je kont haast niet meer kunt keren.

Ik las hier iets over. Landen waar de sociale zekerheid het laagst is zijn mensen het aardigst voor elkaar. Hoe meer zekerheid, des te individueler mensen worden en minder met andere te maken hoeven/willen hebben. Je krijgt dan de houding van: Ik ben de belangrijkste en ik heb recht op geluk. Aangezien Nederland in de top van sociale zekerheid zit valt er dus heel wat te winnen bij een verhuizing naar bv India, Thailand en zelfs USA. Maar er valt dus ook wat te verliezen mbt je zekerheidjes. Antwoord is dus Ja.

Misschien is het beter hen te overtuigen te emigreren.Zij zijn toch ontevreden?Dan kun jij lekker blijven waar je bent.

Ja, dat is een goede reden, echter geen oplossing. Je blijft ze tegen komen, mensen die vast zitten in een sleur en niet meer weten wat voor of achter is. Uit ervaring: Australiers zien het leven HEEL anders dan Nederlanders. Je moet wel meer richting VVD dan D66 denken om jezelf daar thuis te voelen. Het is daar meer 'een voor een, en niemand voor ons allen'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100