Waarom loopt Zeeuws Vlaanderen leeg? Zeeuws _Vlaanderen lijkt me een zalige plek om te wonen, vlabij België en veel water in de buurt....

Maar de jongeren trekken er juist weg?
Zijn er mensen die zich dit ook afvragen en zelfs antwoorden weten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het voor veel mensen niet zalig is om te wonen. Er zijn weinig voorzieningen, ver weg van de randstad waar de bedrijvigheid zit en er is gewoonweg weinig te doen. Jonge mensen leven vaak liever bij een grote stad met veel voorzieningen, uitgaansgelegenheden, veel bedrijvigheid en opleidingsmogelijkheden.

Omdat ik toevallig ook woonachtig ben in Zeeuws Vlaanderen ben ik van dichbij getuige van dit feit. Een gebied dat van oudsher agrarisch is, is zomaar niet op een andere vorm van werkgelegenheid overgeschakeld. Men tracht de toeristische sector hier en daar een flinke impuls te geven maar buiten het kustgebied is daar nog niet zo heel veel van te bemerken. En dit zeker niet in deze huidige crisisperiode zullen er grootse zomaar plaatsvinden. Alles kost helaas geld. Daarbij komt dat voor jongeren de randstad veel aantrekkelijker is vanwege hun betere ontplooiingsmogelijkheden daar. Toch is het hier perfect wonen..met bijvoorbeeld België op bijna loopafstand. Gr. Ton

Heel simpel ; mensen wonen waar werk is. En in Zeeland is nu eenmaal niet zo heel veel meer te doen, nu de boeren een beetje uitgeboerd zijn en er geen nieuwe handel of industrie voor in de plaats gekomen is. Dus moet je het dan hebben van ondernemingsgezinde mensen (in een helaas niet zo heel erg ondernemingsgezind klimaat) , of ze trekken weg om elders hun brood te verdienen. Een schitterende plek om te wonen is natuurlijk fantastisch, maar alleen als je het je ook kunt permitteren. Brood op de plank staat toch nog net iets hoger op de ladder dan woongenot.

Het is een prachtige plek om te wonen,als je b.v. gepensioneerd bent of op een andere manier je schaapjes op het droge hebt. Maar als je daar je kost moet verdienen,is het niet bepaald de aangewezen streek,omdat er nu eenmaal niet veel werk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100