waarom worden vrouwen gediscrimineerd?

Er wordt veel verteld hoe vrouwen gediscrimineerd worden en wat er tegen gedaan word. Mijn vraag is daarom wat is de oorsprong van vrouwendiscriminatie? waar komt dit vandaan? en waarom worden juist mannen niet gediscrimineerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrouwen zijn altijd aan de man onder horig geweest dat is eind jaren vijftig van de vorige eeuw gaan veranderen in Nederland en de overige westerse landen. Stemrecht eigen rechten en emancipatie hebben de vrouwen bevochten. Vroeger verdiende de man het geld en als vrouwen getrouwde verloren ze hun baan.

Bronnen:
https://www.amnesty.nl/encyclopedie/vrouwe...
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/vrouwenem...

Eén van de verklaringen kan je in de Bijbel vinden. Eva (de eerste vrouw) is gemaakt uit een rib van Adam. Bovendien is zij degene die een verboden appel heeft gegeten. Het is echter maar de vraag of dit de echte verklaring is voor de onderdrukking van de vrouw. Een eenvoudiger verklaring zou zijn dat vanwege de rolverdeling tussen man en vrouw (vrouw thuis bij de kinderen, man op jacht/ in de publieke ruimte) de positie van de vrouw ondermijnd werd. Vrouwen verdienden in die situatie immers geen geld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100