Verandering van baan?

Als je 13 jaar werkzaam bent bij dezelfde werkgever, en je soliciteerd, naar een andere functie bij een ander bedrijf! hoe komt het dan dat de angst mij om de oren slaat, bij de gedachten, stel dat ze mij willen hebben, voor die functie, terwijl alle kwalificaties en ervaring voor die functie ruimschoots aanwezig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elke verandering wordt als spannend ervaren. Zeker 13 jaar in hetzelfde bedrijf. Het is a.h.w. een deel van je leven geworden! Daar wist je precies waar je aan toe was, je kende het gebouw, de gang van zaken, je collega`s, je baas, kortom alles. Geef maar toe, het is net als een paar oude schoenen, die zitten aan je voet aangepast. Elk nieuw paar zit in het begin niet zo lekker als het paar dat je ergens met weemoed weggooit. Tot je ze ingelopen hebt en dan passen ze zich weer aan je voeten aan. Het is ergens weer opnieuw beginnen en je hebt dan ook geen angst dat je je werk niet goed zal doen maar het is meer een soort spanning of je in het team past, of je collega`s prettig zijn om mee te werken, of de gang van zaken daar je wel bevalt. Ik weet dus niet of je bij je oude werkgever weg moet of weg wilt, daar zit natuurlijk ook verschil in. Als je weg wilt, dan kijk je er eerder naar uit dan als je weg moet, terwijl je het daar naar je zin had. Hoe dan ook, het is weer een stap naar een nieuw deel van je leven en dat is altijd spannend! Veel succes Jelle! Toegevoegd na 3 minuten: Sorry, ik zag in de gauwigheid de verkeerde naam. Ik bedoel; Veel succes kancho69!

mensen zijn gewoontedieren. Verandering levert stress op. Gewoon. Zo zijn mensen nu eenmaal gebouwd.

Omdat je weet wat je nu hebt, en dat is veilig, en niet weet wat je gaat krijgen, dus dat is onveilig voor je gevoel....

Ondanks het feit,dat je je verbeteren gaat,is een verandering in je leven en vooral zo'n grote verandering toch altijd frustrerend. Je gaat je afvragen oh het je wel zal bevallen en vice versa. Als je de kennis en de ervaring hebt zal het wel meevallen! Succes.

Dan moet je afscheidt nemen van je huidige werkgever en collega's. Dan kom je in een verandering. Dan moet je je opnieuw gaan bewijzen. Dan moet je opnieuw maatjes worden met je nieuwe collega's. Dan moet je veel opnieuw leren. Dus welke van de bovenstaande ben je het meeste bang?

Je stapt uit je vertrouwde situatie. Ook al vind je je huidige baan niet meer leuk genoeg, het is wel veilig, je kent de mensen, hoe het werkt etc. Dat gaat helemaal veranderen als je ergens anders gaat werken. Het leuke is, is dat er weer nieuwe kansen liggen, jij andere kwaliteiten kunt inzetten en ontdekken, nieuwe mensen leert kennen en allert wordt. Er zijn vast nog meer voordelen aan deze stap te bedenken maar dat is natuurlijk persoonlijk. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en besluit dan waarom je het zou doen of niet.

Bronnen:
na 20 jaar baan opgezegd om voor mezelf...

Elke nieuwe omstandigheid gaat gepaard met onzekerheid. Logisch en vooral als je het naar je zin had in de vorige situatie. Je moet maar zien of het weer net zo leuk wordt. Dat is de reden dat mensen soms 40 jaar bij dezelfde werkgever zitten. Je leert toch echt meer van een wisseling af en toe. Af en toe, want wie van de hak op de tak springt en zich nergens goed in verdiept ( en dientengevolge iets te bieden heeft) leert weinig en bouwt wantrouwen op bij (aspirant) werkgevers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100