Hebben dove kinderen behoefte aan niet dove vrienden?

Ik bedoel. stel dat je doof bent als kind heb je dan geen behoefte aan niet dove vrienden? en als dat zo is ik heb zo juist gegoogled maar ik kon geen site zo snel vinden waarin zo iets stond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een vriend is een vriend, doof of niet. Maar het is wel een goede manier om te leren hoe het is om te communiceren met niet-dove mensen. Ik leerde als kind het snelste een andere taal door vriendjes die een andere taal spraken.

Of er behoefte aan is zal per persoon verschillen. Een punt is wel dat dove kinderen meestal op speciaal onderwijs zitten en op school dus alleen maar met andere dove kinderen in contact komen

Dove kinderen hebben zeker behoefte aan niet dove vrienden, het merendeel van de mensen is horend, dus ze zullen hier altijd mee te maken hebben, door al op jonge leeftijd om te gaan met horende kinderen, zullen ze veel leren. Door alleen om te gaan met andere dove kinderen, blijven ze in een 'klein' wereldje. Toegevoegd na 41 seconden: Dit geldt trouwens niet alleen voor dove kinderen, maar voor alle kinderen met een handicap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100