Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

zijn er al landen in Europa waarin softdrugs al zijn gelegaliseerd?

Toegevoegd na 15 uur:
niet gelegaliseerd? kijk eens op de volgende webpagina
: https://www.swissinfo.ch/eng/legal-weed_first-hemp-cigarettes-to-sell-in-swiss-supermarkets/43328620
hoe moet ik dit interpreteren?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
1.7K
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Nee. Nederland is hier het verst in maar ook hier is cannabis illegaal (maar gedoogd, wat het niet per se legaal maakt). https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis_by_country

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Nee, dat is het niet geval.
Sinds 2004 gaat het beleid in België meer de kant op van het Nederlandse model, en ook enkele Duitse wetgevers dringen erop aan om te experimenteren op basis van het Nederlandse model. Zwitserland heeft na lange parlementaire debatten in 2004 het voorstel om het Nederlandse model te volgen verworpen. Sinds 2011 werft de Stichting Drugsbeleid handtekeningen voor een petitie aangaande het beleid.

Toegevoegd na 14 minuten:
Terechte opmerking van MrTomaat: ook in Nederland is cannabis nog steeds illegaal, maar wordt het wel gedoogd.

Toegevoegd na 17 uur:
Soft drugs zijn nog steeds illegaal in Zwitserland. Dat land legaliseerde in 2011 cannabis(sigaretten) met maximaal 1 procent wietolie erin. In alle andere Europese landen mag er maximaal 0,2% CBD-producten in zitten. Leuk, maar niet schokkend.
(Lees meer...)
SimonV
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
+Als ik je een tip mag geven, voeg dan deze link met map toe https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis_by_country Ook al staat Nederland in het blauw, nog steeds is wiet hier enkel gedoogd, niet volledig legaal. Een klik op de link naar NL geeft dat ook aan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_in_the_Netherlands Het laat wel zien dat wat jouw antwoord ook beweerd Nederland nog wel koploper is in de EU.
SimonV
6 jaar geleden
Bedankt voor de aanvulling!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding