Waarom zegt men over mensen die genezen zijn van kanker, dat ze deze ziekte 'overwonnen' hebben?

Als je ernstig ziek bent en er is een behandeling tegen, dan genees je wel of niet..
De uitdrukking 'kanker overwinnen' suggereert dat je genezing (voor het grootste deel) aan jezelf te danken is..
Bij andere ziektes heeft men het over genezen, niet overwinnen..
Wat maakt kanker de uitzondering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het genezen van kanker een heel gevecht is, de behandelingen zijn meestal erg zwaar en ingrijpend en je moet heel wat incasseren voor je weer de ouwe bent. Na dit gevecht heb je een overwinning behaald, als je geluk hebt. Dan heb je de kanker dus overwonnen, maar helaas verliezen er ook nog veel mensen van de kanker.

Omdat men denkt dat de kanker wint of de persoon wint van de kanker. Dus wie is de overwinnaar? De persoon of de kanker. Zo kun je ook verliezen van de kanker. Ook dat kan niet. Maar het is wel zo, dat het lijden van een ziekte heel veel te maken heeft van hoe je ertegen over staat.

Dat komt omdat 30 jaar geleden bijna iedereen met kanker er aan dood ging. Tegenwoordig is er veel meer over de ziekte bekend, wordt het vaak in een eerder stadium ontdekt, en genezen er veel mensen. Toch zien velen het nog steeds als "overwonnen".

Om die behandling te ondergaan moet je heel diep kunne gaan en een lange weg van leiden en onzerheden afleggen. Je moet keihard knokken om het allemaal te kunnen volhouden. Gevoelens en gedachten van waar doe ik het allemaal voor. Bij velen wordt dit ervaren als een overwinning op een strijd en niet een passief innemen van pillen en wachten tot het over is zoals bij veel ziekten waar je van geneest.

de uitspraak komt denk ik omdat er word gezegd dat je een strijd levert als je kanker hebt als je de kanker overwint heb je de ziekte overwonnen zie je

In principe is ons lichaam in staat iedere ziekte te genezen. Iemand kan door zijn eigen wil kanker genezen, maar ook ziek worden. Dit is een erg omstreden onderwerp, waar de medische wereld nog niet echt een verklaring voor heeft. Als iemand met kanker een of meer behandelingen ondergaat en hij heeft ook nog een sterke wilskracht te overleven, dan gebeurd het vaak genoeg dat hij inderdaad geneest, dan heeft hij zijn ziekte overwonnen.

ik denk dat het ligt aan hoe je zelf tegenover de ziekte staat. kanker is eigenlijk de enige échte ziekte van de laatste tijd waar iedereen wat mee te maken heeft. ik denk dat kanker gewoon gekoppeld is aan het woord overwinnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100