Agressie jegens homo's komt voornamelijk vanuit een bepaalde groep. Waarom mag deze bepaalde groep niet met naam genoemd worden?

Als het bijv. rechtsradicalen zouden zijn of streng gereformeerden dan zou er geen mediastilte zijn. Nu wordt angstvallig elke verwijzing naar de hoofdoorzaak vermeden.

Waarom is dat?

(ik ben zelf geen homo maar wel van de generatie die de homo-emancipatie nog heeft meegemaakt, ik maak me zorgen over het feit dat mensen zwijgen en zich erbij neerleggen dat er van de tolerantie niets meer overblijft, en wat er nog aan tolerantie blijft steeds meer eenzijdig wordt afgedwongen)

Vandaar de vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een punt. Het gekke is, dat juist die Marokkanen uit een cultuur komen waar homo seksualiteit een wijd verbreid verschijnsel is. Het zijn met name die tweede generatie Marokkanen hier die hun volledig culturele binding zijn kwijt geraakt. Dat is in en in triest. In hoeverre de Nederlandse cultuur daar deels de oorzaak van is, dat weet ik niet. Ook gek is, dat in het zuiden van Frankrijk de Algerijnen prima in de samenleving zijn opgenomen, maar rond Parijs de oorzaak zijn van constante ongeregeldheden. De Algerijnen daar zijn ook hun volledig culturele binding zijn kwijt geraakt. Ik pleit er dus voor om per omgaande te stoppen met het pogen de Marokkanen te integreren. Laat ze dat in hun eigen tempo doen. Maar stop el met het gedoog beleid of de al te softe aanpak, die Job Cohen voorstaat. Ik heb als homo in Marokko en Tunesië een prima tijd gehad en met veel lokale jongens naast vrijen, een biertje gedronken en een sticky gerookt, terwijl ze hier en tegenwoordig vaak op de paus lijken, maar wel een die zich aan volledige onthouding onderwerpt. In die landen is de politie zeker de baas, dat in tegenstelling tot hier. Ze lopen cultureel natuurlijk cultureel wel een jaartje of wat achter, maar voor wie is dat een probleem? Toegevoegd na 2 minuten: Ik zou zelfs zover durven gaan om te zeggen, sluit ze cultureel buiten totdat ze zelf aansluiting zoeken. Opmerking: het gaat natuurlijk niet om DE Marokkanen, maar om de grote groep geestelijk veramde jongeren van de stad.

Bedoel je allochtonen? Ik ben niet zo van taboes, dus ik zal het door jouw gewenste antwoord gewoon maar geven. Maar dan mijn wedervraag: wie zegt dat dat zo is? Heb je bronnen om jou insinuatie te staven? Want je brengt het als feit waar *ik* niet zeker van ben...

Er komen heel veel problemen uit deze "bepaalde" groep. Het probleem is, dat deze groep minder makkelijk te definiëren is dan sommige politici ons willen doen geloven. Rob Oudkerk had het ooit over "kut-Marokkanen", om duidelijk te maken dat er ook goede Marokkanen zijn. Tevens is er ook homogeweld vanuit de rechts-radicale hoek, vanuit voetbalsupporters (hoewel ik niet weet of dat in Nederland ook zo geldt). Het zou me niet verbazen als gereformeerde jongeren zich hier ook mee zouden inmengen. Je afzetten tegen "andersdenkenden" bestaat al eeuwen lang, en dat ligt meer ten grondslag aan het geweld dan de groepen zelf.

Door de groep te noemen wordt er een stigma gelegd op de hele groep, terwijl slechts een klein deel zich schuldig maakt aan het onwenselijke gedrag. Ik vind het heel netjes als de groep derhalve niet genoemd wordt.

Omdat de demografie van discriminanten er niet toe doet. Je kan zeggen dat het voornamelijk allochtonen zijn die homo's discrimineren (als dat al zo is) maar hun afkomst doet niet terzake. Je zou namelijk ook kunnen zeggen dat het voornamelijk mannen zijn die discrimineren. Of mensen met zwart beenhaar. Dat is natuurlijk belachelijk. Dat er een statistisch verband is tussen de twee factoren (vb.: discrimineren en allochtoon) wil nog niet zeggen dat beide factoren relevant zijn. Alle discriminatie is verkeerd, en het maakt daarbij geen zak uit of diegene die discrimineert tot een bepaalde groep behoort.

ha ik heb ook geen bron : tenminste : ik woon in een allochtonen buurt maar weet niet hoe het in de rest van nederland gesteld is wat ik hier heel erg zie : veel allochtonen die zitten vaak bij de kapper om een soort macho kapsel te laten knippen : is een soort agressieve mowhawk look daarbij hoort ook een bepaald soort gedrag : haantjes gedrag .... en ze gaan ook bijv op de stoep geen stap voor je opzij en sturen daarmee vaak aan tot een fysieke botsing dus ja ik als homo ( sapiens ) voel me nogal eens ummm... ja ongemakkelijk hierbij.... want als je tegen iemand aanbotst dan word het vaak een ( bijna ) gevecht en dat wil ik dus nooit dus ik ga altijd een stapje opzij mijn redenatie : voor de stelling ( of vraag ) die je poneert : word zoiets in de media dood gezwegen ? mijn antwoord : ja veel van de macht hebbers van internet leven wel in een rustiger gebied in nederland waar de allochtoon het zwaarder heeft omdat ie in de minderheid is dus ja het mes snijd aan twee kanten : als je de allochtonen een stempel geeft dat ze niet deugen : dan zullen de allochtonen die in dorpjes wonen in nederland en in de minderheid zijn : mischien wel sneller slachtoffer worden van agressie door nederlanders de goede allochtoon die dan onder de kwade gaat lijden ja ik daarintegen ha ben een minderheid ook : maar ik ben dan een blanke in een allochtonen buurt : soms klaag ik dan wel eens over de buitenlanders : maar vaak op internet met een ban als gevolg..... de meeste nederlanders hebben de stelling : als je je zo ergert aan buitenlanders : neem een baan en kies een andere buurt uit om in te gaan wonen dat klinkt ook logisch en ja is ook een gezonde oplossing.... maar ha ja ik heb niet zoveel keuze want ik ben slecht in werken hee?

Bijna 55 procent van de Marokkaanse mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in Rotterdam komt in aanraking met de politie. Van de autochtonen is dat 18,4 procent. Dat meldt de Volkskrant op basis van berekeningen door hoogleraar criminologie Frank Bovenkerk, die de cijfers schrikbarend noemt. De reden dat dit niet genoemd mag worden noemen ze ook wel positieve discriminatie en wordt in stand gehouden door de (extreem) linkse partjen.

Dat iemand homo's agressief bejegend, komt niet doordat hij of zij in een bepaald land is geboren maar door de denkbeelden die zo iemand heeft. Waar je geboren bent kan je niet veranderen, maar wat je ergens van vindt wel. Vandaar dat er wel denkbeelden zijn (rechts-radicaal, streng gereformeerd) die in dit verband worden genoemd, maar geen geboortestreken.

Ik begrijp soms echt niet onder welke steen de mensen leven die roepen dat het niet speciaal om een bepaalde groep gaat of dat het er niet toe doet als het vooral om een bepaalde groep gaat. Ik weet dat persoonlijke ervaring niet alles zegt, maar toch: het is nou nooit eens een autochtoon 12-jarig jochie dat aan mijn kont probeert te zitten. Het zijn nou nooit eens autochtone jongens die zodra de manager er niet is de supermarkt zo opzichtig mogelijk leegroven (en ja, ik zie het gebeuren). Het zijn nou nooit eens autochtone jongens die me achterna sissen en 'hoerrr' roepen. Het was geen groep van 30 à 40 autochtonen die in mijn woonplaats eerst een lesbisch stel en daarna een transseksuele vrouw letterlijk hun wijk uit geterroriseerd heeft. En mijn blik is ook breed genoeg om te weten dat mijn woonplaats geen uitzondering is, dat ik niet op een soort eiland leef waar die verhoudingen heel anders zijn dan in de rest van Nederland. Als ik iemand tegen kom, beoordeel ik diegene op zijn eigen gedrag, niet op zijn afkomst. Maar dat wil niet zeggen dat ik blind ben voor problemen die in een bepaalde groep leven. Het wil niet zeggen dat ik niet merk dat er binnen bepaalde kringen een diepe minachting heerst voor bepaalde delen van de Nederlandse cultuur die ik juist heel waardevol vind. Bijvoorbeeld het deel waar in Nederland vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen. Of het deel waar GLBTQ's (Gays, Lesbians, Bisexuals, Transsexuals, Queers) gelijkwaardig zijn aan hetero's. Het deel waarin we allemaal het recht hebben ons leven naar eigen keuze in te richten zonder angst voor terreur. Waar mijn date niet bang hoeft te zijn me op straat een kus te geven. Het probleem van je blind houden als er iets mis is, is dat je misschien heel nobel niet discrimineert, maar ook niet in staat bent iets te doen aan wat er mis is. Ik weiger daarom blind te zijn. Daarvoor zijn de vrijheden in dit land me te veel waard. Toegevoegd na 8 minuten: Voor de duidelijkheid: wonderlijk genoeg zijn het niet alleen nooit autochtonen waar ik deze dingen bij zie, maar ook nooit Turken, Chinezen, Ghanezen, Surinamers of Mexicanen. Gek hè? Het gaat dan ook niet om allochtonen in het algemeen, maar specifiek... Laten we het Finnen noemen. Finnen met bontkraagjes die op zeer jonge leeftijd al leren vrouwen te behandelen als hoer en homo's vies te vinden.

Dat is ook het domme ervan. Dat je die groep...niet mag noemen...omdat het discriminerend zou zijn... Dus je mag wel zeggen wanneer het om een Deen, Americaan, Chinees, Zwitser, Africaan en alle andere soorten gaat...als die last veroorzaken hier in dit land...maar niet als het uit M of T komt. Juist door die groep niet te mogen noemen...weet iedereen gelijk dat het over die lui gaat. Ooit werden de Homo's en Lesbo's als besmettelijk behandeld en gezien. Zo gediscrimineerd door ELK geloof. ONleefbaar. En nu is er een soort bij gekomen die Homo's wel van een kerktoren af zouden willen gooien! Sorry...maar dat was geen Spanjaard, Antilliaan, Surinamer, Braziliaan, Japanner...die dat riep!!!!! Dus....zij discrimineren zichzelf!! Door NERGENS aan deel te nemen wat Hollands is. Puur in hun eigen cultuur te blijven en verwachten dat ieder ander....zich daar bij aansluiten. Zich aanpast aan DIE GROEP. Wel....GELOOF en GEWELD....past niet samen door een deur. Dat is op zeker NIET....wat GOD...wil!!! GELOOF en LIEFDE...dat is zijn wil en wens. Geen enkele negativiteit zit daarbij. En dat de heteromens denkt....het ALLEENRECHT te hebben qua samenlevingsvorm....niet zo arrogant doen!! Als God niet discrimineert....waarom doen heel wat hetero's dat dan wel. Homo's en Lesbo's....zijn vaak tegen geweld. Die doen geen vlieg en niemand kwaad met hun wens om samen te willen zijn. Dat kan ik van een hoop hetero's NIET zeggen. Poten rammen.....doen hetero's Ooit gehoord van hetero's rammen??????? Nee, dat komt ook NIET in hun hoofd op! Ze zijn een vredelievend soort...om het zo maar even uit te drukken. Daar kan menig hetero, een voorbeeld aan nemen. En wie zou er schadelijker zijn voor de mens....een H of een Emmetje of een Teetje.... Nou, niet de Homo want die doen geen gekke dingen en roepen ook geen discriminerende dingen.

Agressie jegens homo's komt vanuit verschillende hoeken. Hoewel de bijbel liefde preekt, zit er veel homohaat in. Er is geen godsdienst te noemen die het voor homo's opneemt. De hoofdoorzaak is dus bekend: de godsdienst. Nou ja, ook zonder godsdienst was er haat tegen homo's. Mensen houden nu eenmaal niet van mensen die anders dan zij. Toegevoegd na 13 uur: En nu de groep die agressief is tegen homo's is: jongens tussen tussen 12 en 16 die bang zijn zelf homofiel te zijn. Deze groep heeft wel degelijk de aandacht van de media. Dat is geen taboe.

Nederland is juist zo doorgedraaid in haar tolerantie, dat deze zelfde tolerantie zich tegen Nederland begint te keren. Zoals in het door jou omschreven probleem bijvoorbeeld. En het is moeilijk om daar nu nog een weg terug in te vinden. We moeten tolerant zijn naar allochtonen die homo's het liefst van een muur zouden gooien, wat hen zelfs wordt toegepredikt in de moskee. Nounou, dat gaat wel wat ver, volgens onze ministers. Maar daadwerkelijk korte metten maken met de imams die dit prediken en hard optreden tegen de overtreders is er niet bij, omdat wij immers o zo tolerant zijn. Kortom: Ons land is zo tolerant, dat er niets meer te doen valt tegen degenen die ons onze verworvenheden langzaamaan aan het afnemen zijn. Als je naar andere onwikkelde westerse landen kijkt, zie je pas goed hoe belachelijk tolerant wij zijn en hoe dat ons langzaamaan de kop gaat kosten.

Volgens mij moet je helemaal geen groepen noemen maar degene die de wet overtreed, overlast veroorzaakt, heel hard aanpakken.

Omdat niet de hele groep dit gedrag vertoond. We beweren toch ook niet dat ALLE katholieken vinden dat pedofilie voortkomt uit homosexualiteit? Het is slechts een deel van de groep... en dat deel wordt wel degelijk benoemd en aangepakt. Tenminste, als bekend is om welke individuen het gaat. En daar schort het nogal eens aan. Want er zijn maar weinig mensen die hun mond durven open te doen. Inclusief de belaagde homo zelf. En ik kan me daar wel wat bij voorstellen. De angst voor wraak is groot. Want wie beschermd ze... wij? De meesten van ons lopen toch gewoon door als er iemand in elkaar geramd wordt? Kennen jullie de poster van Martin Niemoller nog? En een van de onderstaande varianten daarop? Het pesten van een groep of een individu is van alle tijden. het begint al op de lagere school. De manier waarop wordt steeds geweldadiger.. hoewel.. ook daar zijn in onze aardse historie gruwelijke voorbeelden van te vinden. En het kon allemaal gebeuren omdat we het LIETEN gebeuren. Omdat we van de zijlijn toekeken.. kritiek gaven.. maar onze handen er niet vuil aanmaakten. Omdat we als groep onze mond hielden en doorliepen als het voor onze ogen gebeurde. Dus ik zou zeggen.. handen uit de zakken.. oren uit de kraag van je jas, ogen open en DOE er wat aan!

Deze agressie komt over de hele wereld voor. Ik kreeg toevallig een mail van een oud-klasgenote over "Corrigerende" verkrachting in Zuid-Afrika Veel lesbiennes in Zuid-Afrika zijn het slachtoffer van seksueel geweld. De daders willen de vrouwen vernederen en denken hen door middel van verkrachting hetero te kunnen maken. ESPN focust zich in de reportage vooral op de vele lesbische sportvrouwen die met ´corrigerende verkrachting´ te maken hebben gehad. Het meest bekende voorbeeld is misschien wel het verhaal van Eudy Simelane, een voetbalster in het Zuid-Afrikaanse dames voetbalteam en lesbische activiste. Ze werd door een bende verkracht, geslagen en 25 keer gestoken met een mes. Vervolgens werd haar lichaam gedumpt in een beek in de buurt van haar huis. Haar moordenaars werden pas gearresteerd na internationale verontwaardiging en uiteindelijk werden slechts twee van de vier mannen veroordeeld. Helaas is dit geen uitzondering. Verkrachters worden zelden gestraft en slachtoffers die het overleven moeten leven met het idee dat ze de daders opnieuw tegen kunnen komen. Kom in actie! Teken de petitie van de progressieve nieuwssite DailyKos en vraag de FIFA om tijdens het WK Voetbal in juni de slachtoffers van 'corrigerende verkrachting´de aandacht te geven die ze verdienen. http://www.thepetitionsite.com/1/honor-eudy-simelame-corrective-rape-victims-at-the-2010-fifa-world-cup-in

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100