Socialisme was het niet, maar kapitalisme heeft nu ook afgedaan, wat komt er voor in de plaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

niks, democratie een vrije markt economie met een pleuniforme regering is wat we hebben en zullen houden.

Liefde!

immatrialisme

Anarchie

Wat komt er in de plaats? Niemand zal dit kunnen zeggen, want het gaat zoals het gaat. We kunnen de mooiste idealen hebben, dat was het socialisme ook, maar het werkt niet. De mens leeft voor zichzelf en zal er voor zichzelf het beste van maken. Het is een heel wankel evenwicht waar we ons met z'n allen in bevinden. Ik ben verbaasd dat het allemaal nog steeds gaat. Voor hoe lang?

Sociaal democratie

Er is nog geen naam voor gevonden. Mogelijk wordt het een stroming die het beste van alletwee heeft. Lees het verkiezingsprogramma van Groen Links.

Ik hoop op het humanisme dat we wat beter voor elkaar zorgen en wat beter met elkaar om gaan.

Waarom zou het kapitalisme hebben afgedaan? De welstand (in elk geval in Nederland) is een stuk hoger dan in welke tijd in de geschiedenis ook. Er is, ondanks het kapitalisme, meer gelijkheid tussen mensen van verschilende klasse en er is meer mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling. Dat er eens een keer iets gebeurd als de krediet crisis is natuurlijk absoluut niet te vergelijken met het einde van het 'socialisme' in b.v. Rusland waarbij miljoenen mensen vermoord zijn om de schijn op te houden dat het een stabiel systeem was. Wat dat betreft is de combinatie kapitalisme met democratie (waardoor ook de zwakkere inspraak hebben) volgens mij nog steeds met vlag en wimpel de beste manier om een land te runnen. En ik zie dit dan ook niet binnenkort veranderen.

Survival of the fittest. Zoiets als in Rusland dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100