Welke Nederlanders hebben meerdere bodyguards bij zich?

Zag laatst een man met een stuk of drie vier 'bodyguards' in een winkelcentrum lopen. Het was wel een Nederlander zo te horen en zien. Hij was nog behulpzaam ook voor een gehandicapt iemand. Maar ik ken hem niet.
Het was niet Geert Wilders. Maar wat voor soort mensen hebben eigenlijk een dergelijk soort beveiliging in Nederland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Degenen die bodyguards om zich heen hebben zijn o.a. Individuele personen die bescherming nodig hebben Leden van koninklijke families (V)VIPs en Beroemdheden. Nationale en internationale politici (Non) Gouvernmentele organisaties Expats werkende in hoog-risico gebieden Als men zelf vind dat men een bodyguard nodig heeft, kan men deze huren bij bedrijven die zijn gespecialiseerd in het beschermen van personen. Een goede persoonsbeveiliger valt niet op. De persoonsbeveiliger ( bodyguard of lijfwacht) blijft min of meer onzichtbaar. Het is dus vreemd dat zij zo herkenbaar meeliepen. Toegevoegd na 7 minuten: Als men zelf vindt met dt. Het grootste deel van persoonsbeveiliging binnen Nederland wordt uitgevoerd door de overheid. De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten, ook wel BSB genoemd is een tak van de Koninklijke Marachaussee die zich onder andere richt op het beveiligen van personen. Naast de Koninklijke Marechaussee heeft ook het KLPD een tak die gericht is op beveiliging. Dit is namelijk de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, ook wel het DKDB genoemd. Het DKDB richt zich voornamelijk op het onopvallend beveiligen van overheidsfunctionarissen en diplomaten. Veel bekende Nederlanders hebben een zelf ingehuurde begeleider bij zich bij officiële openbare optredens.

Bronnen:
http://www.top40.nl/nieuws/nieuws/adele-s-...

In dit artikel https://fd.nl/fd-persoonlijk/1126838/een-echte-bodyguard staat daarover: "Een echte bodyguard Bedreigde miljonairs, in opspraak geraakte ceo’s, ze kiezen soms voor de inzet van een privébeveiliger. Hoe werkt die en hoe veilig ben je ermee? Twee directeuren [Weynand Haitjema en Dennis Massop] uit de beveiligingsbranche vertellen." "Wie die mensen zijn? Geen politici of leden van het koninklijk huis, want voor hen is er de Dienst Bewaken en Beveiligen van de nationale politie; wel vermogende particulieren. ‘Als je in de top tien van de Quote 500 staat, heb je weinig keus meer’, merkt Haitjema fijntjes op. ‘Al is bezit niet het enige criterium. Je ziet nu dat heel wat lokale bestuurders bedreigd worden vanwege de asielzoekerskwestie, maar ook topmensen die in opspraak raken – bijvoorbeeld vanwege bonussen – kunnen mensen aantrekken die geïnteresseerd zijn in wat ik maar een goed gesprek zal noemen.’ Vaak is een verhoogd risico op een aanslag of ontvoering de reden om beveiliging in te schakelen. Maar volgens Massop kan het ook een plezierige luxe zijn. ‘Bijvoorbeeld voor buitenlandse zakenmensen die zich gewoon prettiger voelen met iemand die de omgeving kent en de taal spreekt, of artiesten die hun publiek graag wat op afstand houden.’ Ook met deze laatste categorie heeft hij ervaring. ‘Tot voor kort beveiligde ik Nederlands populairste boyband B-Brave. Dat is natuurlijk anders werken dan met zakenmensen, maar minstens zo intensief. Moest ik in mijn eentje vijf stuiterballen in de gaten houden.’ Eén keer werden Massops mensen puur voor de status ingehuurd. ‘De zoon van een Russische zakenman vierde zijn verjaardag in een afgehuurde discotheek en wilde een hele batterij zwarte landrovers op de oprijlaan. Het was geen penoze, want dat soort figuren filteren we er meteen uit, maar het voelde toch tegennatuurlijk. Normaal gesproken willen we juist níét opvallen.’ " Toegevoegd na 12 minuten: Het artikel is van 12 november 2015, uit het FD.

Bronnen:
https://fd.nl/fd-persoonlijk/1126838/een-e...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100