Wat moet ik doen als iemand me huissleutel en adres heeft?

Afgelopen nacht is me portomonee gestolen met pasjes erin waaronder een pas waar me huisadres opstaat. Helaas zat me huissleutel ook in een vakje.
Ze hebben nu dus me adres en de sleutel.

Op dit moment zit in elke slot van binnen een sleutel zodat ze het niet kunnen openen. Maar dat kan natuurlijk niet als je de deur uit wilt dan blijft er altijd een slot zonder sleutel erin.

Wat moet ik doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Je adres is bekend bij de dader, daar kan je helaas niet veel aan doen. Zorg in ieder geval dat je alle sloten waar de sleutel in past vervangen worden. Dit kan prijzig zijn, maar liever dat je voor nieuwe sloten betaald dan dat je huis op een dag leeggeroofd is.

Zo snel mogelijk alle cilinders (laten) vervangen. Als je dit niet zelf kunt en je hebt geen handige mensen in je kennissenkring, bel dan een slotenmaker om dit te laten doen. In de tussentijd kun je zoveel mogelijk alle sloten (ook) op het nachtslot doen, dit lijkt me effectiever dan de sleutel aan de binnenkant erin te laten zitten. Ik zou als ik jou was zolang de cilinders niet zijn vervangen ook de buren waarschuwen en vragen op te letten, zeker als je ergens heen moet wat je niet kunt afzeggen en er niemand anders thuis is op dat moment. Daarnaast kun je bij de politie een melding doen en bij de gemeente checken of iemand je portemonnee misschien heeft gevonden en daar heeft afgegeven. Bij sommige gemeentes kun je dat opzoeken op de website, maar als daar niets op staat zou ik voor de zekerheid ook nog even bellen - je weet nooit hoe goed die site wordt bijgehouden. Toegevoegd na 1 minuut: Ik lees hierboven nu de tip om de sloten te vervangen. Dat zou ik niet doen, tenzij je sowieso geen goede sloten hebt en je al veiliger sloten wilde. Anders is het niet nodig; de cilinders vervangen is voldoende. Dat is immers het deel van het slot waar de sleutel in past.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100