Waarom doen mensen raar als je je kind affectie geeft in het openbaar?

Ons zoontje van 9 heeft de zwaarste vorm van angstaanvallen en heeft veel affectie nodig. Hij is enorm gehecht aan zijn papa en vaak heeft ons zoontje een knuffel nodig of een kusje of beide. Als het echt niet gaat zit hij meestal op papa zijn schoot. Maar telkens als we op café, speeltuin of andere openbare plek zijn en mijn man ons zoontje knuffelt dan kijken mensen raar. Waarom kijken die mensen raar? Knuffelen heeft toch geen verkeerde bedoelingen ofwel? Het op aanvragen van ons zoontje zelf en wordt niet gedwongen ofzo maar echt die blik van de mensen is echt wel extreem overdreven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze vinden dat kinderen boven de 5 te oud zijn om geknuffeld te worden. Vooral door de vader en zeker als het een jongetje is. Die moeten nog steeds flink zijn. En waarschijnlijk gaan ze helaas ook maar meteen aan pedo's denken. Maar als je zoon er behoefte aan heeft, gewoon blijven doen

Men is gewoon jaloers. Men weet niet meer hoe het moet en kijkt de kunst af.

Normaliter heeft knuffelen geen kwade bedoelingen, maar helaas zijn er mensen die dit wel hebben, vooral als het kinderen betreft. Zij hebben een hersenstoornis en die staat bekend als 'pedofilie'. Zij zien het daardoor niet als verkeerd en houden gewoon van kinderen omdat ze er zich veilig bij voelen of worden er zelfs seksueel door aangetrokken. Pedoseksuelen zijn dus een grote slag erger en juist voor hen is een kind niet veilig. Logisch dus dat mensen alert worden zodra ze een volwassen man met een klein kind op schoot zien knuffelen, laat staan als het een groter kind is dat duidelijk de kleuterleeftijd voorbij is. Dáárom zullen de mensen dus met 'rare' blikken kijken. Dat moet je hen niet kwalijk nemen, dit is te verwachten. Mensen waarschuwen de politie al indien er steeds een oudere man alleen maar kleine kinderen op een speelplaats gadeslaat en men weet dat hij er zelf geen eigen kind heeft spelen. Het is dus puur wantrouwen en het is eigenlijk normaal dat mensen dit in de gaten houden. Je kunt het ze dus niet kwalijk nemen. Wen er dus maar aan en reken erop dat het erger wordt naarmate het kind ouder wordt. Gelukkig kan angst afnemen onder goede begeleiding en ik neem aan dat jullie die hebben. Zo niet....zorg daar dan wel voor!! Ik kan wel zeggen 'dat je je niets van anderen aan moet trekken' maar weet dat dit heel moeilijk is indien het niet in je zit. Er zijn maar weinig mensen die het niets kan schelen wat anderen van hen denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100