Als er iets ergs gebeurt op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur wat gebeurt er dan?

Toegevoegd na 6 minuten:
was ik nog vergeten te zeggen wat er dan mee het luchtalarm gaat blijft die dan net zo lang afgaan of langer

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je in Oss woont (en waarschijnlijk is dit wel landelijk): De sirenes worden om 12:00 uur op de eerste maandag van de maand getest. De sirenes gaan dan eenmaal af en dit duurt in totaal 1 minuut en 26 seconden. Blijkt dat er op deze dag iets gebeurt, dan zult u de sirene vaker horen. Bij het waarschuwen van de bevolking zal de sirene altijd meerdere malen achter elkaar. Verder beschikt de overheid ook over zogenaamde geluidswagens waarmee u kan worden gewaarschuwd. Deze kunnen op dat moment ook worden ingezet. Overigens denken ze (=de overheid) ook aan SMS-alarm, dus als er echt wat aan de hand is sturen ze iedereen in de buurt een SMSje.

Een oorlogs aanval van een ander land. Toegevoegd na 6 minuten: Maar het kan eigenlijk van alles zijn. Sirene De sirene waarschuwt burgers dat er iets aan de hand is. Wanneer de sirene op een ander moment dan de eerste maandag van de maand gaat moet u naar binnen gaan, deuren en ramen sluiten en Radio Oost opzetten. De sirene De sirene moet inwoners waarschuwen als er een ramp gebeurt of als er een groot ongeval heeft plaatsgevonden. Zo'n groot ongeval kan bijvoorbeeld zijn een grote brand waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen. De bekende sirene heeft één alarmsignaal voor zowel het proefalarm als een daadwerkelijk alarm. Het alarmsignaal duurt ongeveer anderhalve minuut. Voor het proefalarm, dat iedere eerste maandag van elke maand wordt getest, klinkt het signaal één keer: om 12.00 uur. In heel Nederland worden dan de sirenes getest. Dit gebeurt om te testen of alle sirenes naar behoren werken. Het is bij een echt alarm verplicht om het signaal te herhalen. De aard en omvang van de calamiteit bepalen hoe vaak het alarm moet worden herhaald

Bronnen:
http://www.brandweerenschede.nl/Wat-te-doe...

Dan loeit de sirene veel langer door zodat mensen doorhebben dat het niet om een test gaat. Dan is het een kwestie van t.v. aanzetten om te kijken wat er aan de hand is.

Misschien reageren mensen uberhaubt niet zo goed meer op die sirene. De reactie van mensen wordt niet getest. Ik denk dat een potentieel gevaar eerder bekend wordt bij mensen via Twitter en SMS. En als het echt is, gaan mensen roepen over straat en weet iedereen dat het serieus is. De media zijn ook beter dan in de tweede wereldoorlog toen de Sirene het belangrijkst was.

Om die reden is afgesproken met andere landen niet een oorlog te beginnen op de eerste maandag van de maand om 12 uur.

Dan hoor je waarschijnlijk niet 1 luchtalarm...maar hoor je ze allemaal tegelijk afgaan. Niet om de beurt zoals ze dat nu doen om te testen of ze het nog wel doen. En dan ga je naar huis toe en blijft binnen. Zet de radio aan om te horen wat er aan de hand is en wat je moet gaan doen. Dat schijnt een vreselijk rot geluid te zijn, al die sirenes tegelijk en KEIhard om te horen, weet ik van mijn oma vroeger. Ik hoop dat het NOOIT zover zal komen. Toegevoegd na 1 minuut: En die gaan dan langer af dan nu het geval is.

Dan laten ze het alarm waarschijnlijk gewoon langer aan staan en via de media komen we dan op de hoogte dat er wel iets ergs is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100