Wat is het machtigste land op aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ongetwijfeld de Verenigde Staten.

amerika nog heel even, de chinesen komen er gelukkig aan.

VS en dat blijft voorlopig ook zo.europa volgt meestal trouw

Voorlopig nog de Verenigde Staten van Amerika.

Antwoord: De Verenigde Staten van Amerika Het machtigste land of supermacht is een begrip in de internationale politiek en de politieke geschiedenis. Het wijst op landen of naties die zoveel macht hebben dat zij de loop van de wereldgeschiedenis min of meer beslissend kunnen beïnvloeden. Machten zoals Egypte, Assyrië, Babylonië en later het Romeinse rijk waren supermachten. In de 16e eeuw vormde Spanje de supermacht in Europa en in de Gouden Eeuw was Nederland één van de supermachten, samen met Frankrijk en Groot-Brittannië. Groot-Brittannië en Frankrijk. Uiteindelijk bleef Groot-Brittannië als enige supermacht over. Het land verwierf een kolossaal wereldrijk. Na de verloren Tweede Wereldoorlog was de rol van Duitsland als supermacht uitgespeeld. Maar diezelfde oorlog was de nekslag van Groot-Brittannië. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie als supermachten naar voren. De doorlopende Koude Oorlog tussen deze twee staten is in 1989 door de Verenigde Staten gewonnen. Vanaf dat moment was Amerika de enige super macht in de wereld. Echter, er staat al weer een nieuwe aan de poort te kloppen en dat is China. De toekomst zal ons leren of zij door kunnen stoten. Een supermacht heeft belangrijke invloed op de wereldorde, zie de geschiedenis. Bij ingrepen en conflicten tussen naties is het ingrijpen van supermachten soms beslissend. Voor stabiliteit in de wereld is het bestaan van supermachten onmisbaar. De huidige wereldorde is zonder Amerika onbestaanbaar. Maar in deze “moderne” tijd is dit wel discutabel geworden, daar veel mensen menen dat de term supermacht iets is van het verleden. Geen enkel land c.q. machtsblok heeft de absolute macht, en elk van deze landen/machtsblokken is in bepaalde gevallen afhankelijk van een ander machtsblok. Zo is de VS afhankelijk van de EU met betrekking tot buitenlandse investeringen, leningen, etc. Ook is de VS afhankelijk van andere machtsblokken als het gaat om militaire interventies.

De Verenigde Staten zijn ongetwijfeld een machtige hegemonie, maar zij zijn op hun beurt weer afhankelijk van de grondstoffen en import uit andere landen, die daardoor indirect ook grote macht uitoefenen met hun positie. Wie het machtigste land is, is dus eigenlijk een vraagstuk die je al gauw tot de conclusie brengt dat macht een heel uitgestrekt en complex begrip is, wanneer je het toepast op onze wereldhiërarchie.

Kazachstan

VS en china begint ook machtig te worden...

Vaticaanstad.

De Verenigde Staten. Ik geef alle lezers van dit antwoord het advies om dit op te zoeken op youtube: '' The Obama Deception'' Het is een documentaire over de corrupte amerikaanse regering. Het is een samenzweringstheorie die erg confronterend lijkt voor de leiders van de Verenigde Staten.

dat is china

China is het machtigste land van de wereld. Alleen op basis van vrijwillige indoctrinatie wordt ons ingepompt dat Amerika dit zou zijn,maar op basis waarvan? Ik denk in militair opzicht dat ze al bewezen hebben, ondanks high advanced weapons, geen oorlog te kunnen winnen. In economisch opzicht zijn ze van verschillende landen afhankelijk en als ze alle schulden per direct moeten aflossen zijn ze failliet. Ik heb al eerder aangegeven dat ik de ontwikkelingen betreffende kernwapens in Iran met argusogen aanschouw want zelfs een oorlog met Iran zou Amerika al fataal worden. Dus China ( stille wateren hebben diepe gronden )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100