Hoe maak je een afspraak om 02:30 uur in de nacht dat wintertijd ingaat?

Stel: Je moest gaan vliegen en op je ticket stond dat je vlucht op 25-10-2015 om 02:30 uur vertrekt. Precies in dat extra uur door de ingang van wintertijd. Het wordt die nacht 2x 02:30 uur.

Hoe maak je een afspraak waarbij duidelijk is aan alle deelnemers hoe laat ze ergens moeten zijn in dat specifieke dubbele uur op wintertijdnacht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om het verschil duidelijk te maken, kun je bij tijdstippen vanaf 02:00 uur tot 02:59 uur de eerste keer dat dit uur wordt doorlopen achter het tijdstip vermelden: zomertijd. En bij tijdstippen dat dit uur voor de tweede keer wordt doorlopen: wintertijd. Op Schiphol hebben ze vreemd genoeg nog geen oplossing voor dit probleem gevonden. Toegevoegd na 9 minuten: De wetgever legde het al decennia geleden precies vast. De Wet tot nadere regeling van de wettelijke tijd meldt: „Wanneer enig ambtelijk geschrift een tijdaanwijzing bevat welke betrekking heeft op het laatste uur van het tijdvak, bepaald bij Ons in artikel 1, tweede lid, bedoelde besluit, wordt bij de tijdaanwijzing aangegeven dat deze Midden-Europese Zomertijd betreft.”

Bronnen:
http://www.nrcnext.nl/blog/2011/11/02/u-la...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100