wat gebeurt er als iemand onterecht gevangen zit?

Een vriend van me zit onterecht in huis van bewaring en wordt binnenkort overgeplaatst. Een (ex) vriend van hem heeft voor zijn lol gezegd tegen de politie dat hij gevaarlijk en voortvluchtig is, wat dus niet zo is. Nu is hij dus opgepakt en tot dus ver is er geen verder onderzoek gestart. Weet iemand hoelang zoiets duurt, wanneer hij weer naar huis mag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mij lijkt het wel apart dat de politie niet eerst onderzoek daar naar zou doen en je vriend zonder enig bewijs op zouden pakken. (Ik wil hiermee niet zeggen dat je verhaal niet klopt, maar het is een beetje onlogisch) Volgens mij zit er niet echt een bepaalde periode aan vast dat hij vrij gelaten zou worden. Het ligt aan het politie onderzoek. Duurt dit lang of beginnen ze hier laat aan, dan kan het even duren voordat je vriend vrijkomt.

Politie mag je aanhouden op verdenking,op t bureau mogen ze je in voorarest houden,de officier van justitie geeft dan aan waarom ze je vast houden.( de aanklacht) Dat kan telkens verlengt worden tot in totaal 3 maanden. Maar zonder aanklacht kunnen ze je niet zo lang vast houden..Ik zou die vriend dus zeker vragen wat de aanklacht is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100