Wat vind je er van (met het oog op je privacy) als Google je heeft gefotografeerd met Google streetview?

Zou je het zo laten of zou je aan google laten weten dat je absoluut niet op het internet wilt verschijnen op deze manier? En wat vinden jullie uberhaupt van Google streetview?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou dat vervelend vinden. Zij hebben niet het recht om mij op internet te zetten, dus ik zal ze verzoeken om de desbetreffende afbeelding van het internet te verwijderen.

Big brother is watching us- syndroom heb ik niet.Dus ik zou geen actie ondernemen. Vind het een fantastische site.

Zou er absoluut geen problemen mee hebben, fantastische site!

Ik zou het ook vervelend vinden. Niet eens dat ik er op sta - heb, hoe stom ook, zelf ook wel eens een foto op bv een forum gezet. Meer dat het gebeurt zonder mijn toestemming.

Als je herkenbaar bent, is 't de bedoeling dat Google dat wegpoetst (zeggen ze zelf). In twijfelgevallen moeten ze denk ik gewoon wegpoetsen. En als een twijfelgeval toch blijft staan moet 't eenvoudig zijn om 't er uit te laten halen (dus Google moet kip en klaar en duidelijk aangeven hoe je bezwaar in kan dienen). Verder is streetview natuurlijk een mooie dienst.

De software van Streetview blurred automatisch alle hoofden en nummerborden. Dus dat probleem bestaat niet echt.

Ik zou het niet erg vinden.

Is een keer gebeurd, heb ik totaal geen problemen mee. Streetview is overigens wel een beetje 'gluren', maar gezichten zouden onherkenbaar worden gemaakt, volgens Google. Hebben ze trouwens wel gedaan in het Central Park in New York, ook bij een paard...

Ja ,het is een inbreuk op de privacy. Je hebt niet zomaar het recht mensen te fotograferen zeker als die op een publieke site komen die door duizenden mensen geconsulteerd worden. En ik heb niets te verbergen maar het gaat hier om principes van individuele vrijheid.

Ik zou er geen problemen mee hebben. De dingen die het daglicht niet verdragen doe ik wel achter gesloten deuren.

Niet herkenbaar maar op de rug bijvoorbeeld maakt mij niet uit...

Zodra ik de deur uitstap, verlaat ik mijn private ruimte en betreed ik de publieke ruimte. Daar kan ik gezien en herkend worden door iedereen die toevallig langsloopt. Als ik tegenwoordig ergens ben waar ik niet zou moeten zijn, is de kans niet zo groot dat ik herkend wordt. Dat komt door de schaalvergroting van de laatste eeuwen, er wonen (anders dan vroeger in een dorp) zoveel mensen in een stad dat je elkaar niet meer kent. Dat schaalvergroting een zekere anonimiteit als gevolg heeft, verandert wat mij betreft niets aan het verschil tussen private en publieke ruimte. Anonimiteit is niet hetzelfde als privacy. Privacy heb ik in mijn eigen huis, en daar heb ik ook recht op die privacy. Buiten maak ik mezelf zichtbaar en accepteer ik dat ik herkend kan worden. Ik heb er dan ook geen ethisch bezwaar tegen als ik herkenbaar op Google Streetview terecht kom.

Het is een typische google-dienst. Je hebt er vrij weinig aan, en toch ga je er mee spelen... Ik zou er geen probleem van maken, maar ik kan me voorstellen dat anderen dat wel doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100