Zijn de kinderen van Koningin Beatrix verplicht om "de troon" over te nemen? Of is het een keuze?

Stel nou dat er niemand is die dit wil, wat dan??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals Jet al zei, ze zijn niet verplicht. Er is een opvolging van de troon, waarbij op dit moment Willem-Alexander bovenaan staat en dus de volgende koning wordt als Bea ermee stopt. Mocht hij niet willen, dan is de volgende in de opvolging Amalia, daarna Alexia en dan Ariane. Mochten die alle drie niet willen, dan is zijn broer Constantijn aan de beurt (zijn andere broer doet niet meer mee, die is getrouwd zonder parlementaire toestemming, ook een manier om onder de troon uit te komen overigens) en daarna zijn kinderen. Mochten die allemaal weigeren dan is Margriet de volgende, en daarna haar kinderen... etc. etc... Het lijkt me sterk dat er helemaal niemand zou zijn die de troon wil overnemen. Mocht je meer willen weten hierover... zie links.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijn_van_de_N...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_monarchie

Nee, ze zijn het niet verplicht, maar worden wel vriendelijk, doch dringend verzocht. Maar als ze willen, doen ze het niet.

In de grondwet is bepaald wat er dan moet gebeuren. Zie artikel 24 en verder. Toegevoegd na 13 uur: Afstand van het koningschap leidt tot erfopvolging. Wanneer vooruitzicht bestaat dat een opvolger zal ontbreken, kan deze worden benoemd bij een wet. De Koning oefent het koninklijk gezag eerst uit, nadat hij de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001840/geld...

Nee, daar zijn zij geheel vrij in. (Als ze tegen mama op kunnen boxen). Toegevoegd na 2 minuten: Onder koningin Juliana heeft haar dochter Irene bijvoorbeeld duidelijk aangegeven geen troonopvolger te willen worden, vandaar dat Margriet nog steeds zo druk is.

Als niemand wil, dan benoemen de Staten Generaal een zogenaamde regent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100