Ik heb vaak ruzie met mezelf, wat kan ik daar aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Terug slaan! Toegevoegd na 54 minuten: Onze hersenen bestaan uit twee helften, een linker en een rechter, bij sommige mensen waar te nemen als twee personen, twee karakters, twee eigen ik's. Zo kan het gebeuren dat de twee het niet met elkaar helemaal eens zijn en ontstaat er een tweestrijd! Zo erg zelfs dat je het als ruzie met je eigen kan ervaren. Zolang je nog niet bewust bent van dit soort zaken, kan er nog wel even ruzie met je eigen voorkomen. Je zal moeten leren dat ze ook met elkaar samen kunnen werken en dan is het een pluspunt. Maar dat is een lange weg. Eerst aanvaarden dat het zo is, dan proberen te begrijpen.

Goedmaakseks.

Weeg de argumenten van beide partijen, en zorg dat daar een realistisch compromis in gevonden gaat worden.

niet zo gillen

Probeer je eens in jezelf te verplaatsen...

Ga voor jezelf na welke gedachten er bij je opkomen als je zo'n irritatie voelt. en wees niet te streng voor jezelf

Weer goed maken met jezelf

Scheiden!

Het maakt niet uit, een van jullie twee wint... Dus daar hoeven jullie niet verdrietig om te worden... En het gaat wel weer over...

Kijk naar de overeenkomsten, niet naar de verschillen.

Een lange wandeling maken en jezelf thuis laten,dan kunnen jullie beiden afkoelen.

Samen een biertje drinken ;-)

Misschien erg zinvol om jezelf eens complimentjes te geven? I.p.v. boos worden op jezelf! Behandel je zelf eens zoals je een ander zou behandelen of een kind, wees vooral vriendelijk voor jezelf! Dan pas houdt het op!

Seg tegen je zelf, dat je geen ruzie wilt hebben is helemaal niet nodig. Ok ruzie met iemand anders kan nog wel. Maar met je zelf, is alleen maar schade aan je zelf brengen, en dat is ech niet nodig. Geloof mij maar. Ik praat uit eigen ervaring. Er is echt geen reden om met je zelf ruzie te hebben. Scheider mee uit.. Doe niet!

Lieverd, niet te zwaar aan tillen. Wie wat bejaard, die beeft wat... ;)

Negeren... Pluk een roos.. tot 10 tellen...

Ga eens na waarover... en wie van jou er dan in wat voor situaties meestal gelijk heeft... je rationele ik of je gevoels ik... En dan gewoon die taken zo verdelen dat je steeds het meest gschikte ikje voorang geeft... dan is ruzie niet meer nodig.... veel succes allebei...

Het geen ruzie noemen

alles relativeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100